Bahçeşehir Üniversitesi, Deniz Ticaret Enstitüsü ve METGEM(Mesleki Teknik Eğitimi Geliştirme Merkezi) iş birliği ile hazırlanan Deniz Sigorta Uzmanlığı Profesyonel Sertifika Programı 24 Mart-13 Mayıs 2012 tarihleri arasında uygulanacak.

Programın amacı, uluslararası düzeyde deniz sigorta piyasalarında görev alabilecek, en doğru ve güncel bilgilerle donatılmış Deniz Sigorta Uzmanı ve Deniz Sigorta Brokeri yetiştirmek. Program sonunda bu uzman kişiler sahip oldukları deniz hukuku bilgisi ve diğer teknik bilgilerle sektörün aranan isimleri olma fırsatını yakalayabilirler.

Programdan mezun öğrenciler sigorta şirketlerinde, bankalarda, armatörlük şirketlerinde ve daha birçok alanda Deniz Sigorta Uzmanı ve Deniz Sigorta Brokeri olarak görev alabilecekler ve sadece Türkiye piyasasında değil, aynı zamanda uluslararası denizcilik ve deniz ticareti sektörlerinde çok çeşitli istihdam olanaklarına sahip olacaklar.

Toplam 80 saat (8 hafta 80 Saat – Cumartesi/Pazar) olan eğitim süreci temel deniz ticareti eğitimleri, uzmanlık eğitimleri ve pratik eğitimler (vaka inceleme simülasyonları) olarak 3 ana bölümden oluşuyor. Öğrenciler eğitim sonundaki sınavda başarılı oldukları takdirde Deniz Sigorta Uzmanlığı sertifikası almaya hak kazanacaklar.

Editör: TE Bilişim