Deniz Ticaret Odası eylül ayı olağan toplantısı Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu başkanlığında yapıldı.

Toplantı uzun süren meslek yaşantısının ardından emekliye ayrılan Kılavuz Kaptan Saim Oğuzülgen'n veda konuşmasıyla başladı. Oğuzülgen, konuşmasında denizcilik sektörünün eskiden sahip olduğu birlik ve beraberlik duygusuna yeninden kavuşması gerektiğini ifade ederken Türkiye'nin bu şekilde denizcilik sektöründe hak ettiği yere geleceğini belirtti.

Deniz Polisi'nin İstanbul çapında yürüttüğü çalışmaları anlatan Karaköy Liman Şube Müdürü Kasım Yağmur, Pendik Marina'nın yanına kurulacak bir şubeyle bundan sonra Anadolu Yakasında da hizmet vereceklerini açıkladı. Yağmur, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Deniz Daire Başkanlığının da kurulacağının müjdesini üyelerle paylaştı.

DTO Meclis Üyesi Rıdvan Kartal, oda bütçesinden Piri Reis Üniversitesine aktarılan ve diğer alanlarda kullanılan kaynaklara ilişkin üyelere bilgi verdi.

Energy Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Muhtaroğlu da üyeleri yakıt alırken daha profesyonel bir yol izlemeleri konusunda uyardı. Yakıtın ciddi bir iş olduğunun altını çizen Muhtaroğlu, bu işin dikkatli yapılmaması durumunda bir gün içerisinde bile çok ciddi zararlar edilebileceğini ifade etti.

Öte yandan bundan sonraki meclis toplantılarına Deniz Polisi de bir temsilci gönderecek.
Editör: TE Bilişim