HOPA’DA MESLEK YÜKSEK OKULUNDA DENİZ LİMAN İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ AÇILDI

Hopa Meslek Yüksek Okulu bünyesinde bulunan Ulaştırma Hizmetleri Bölümüne bağlı olarak Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı açıldı.

 Artvin Çoruh Üniversitesi, Hopa Meslek Yüksek Okulu bünyesinde bulunan Ulaştırma Hizmetleri Bölümüne bağlı olarak Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı açıldı. Hopa Meslek Yüksek Okulu bünyesinde bulunan Ulaştırma Hizmetleri Bölümüne bağlı olarak Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı açıldı. Bölümün açılması için yapılan hazırlıkların ardından Bölüm Başkanlığına atanan Öğretim Görevlisi Veysel Tatar bölümün 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alımı ile ilgili çalışmalara da başlanacağını açıkladı. Bölüme atanan akademik personeller bölüm başkanı Öğretim Görevlisi Veysel Tatar ve Öğretim görevlisi Miraç Özalp çalışmalara da başladılar.

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’de bölümün Hopa’da açılmasında geç kalındığını ama yinede açılması için çalışmalara başlanmasını memnuniyetle karşıladığını ifade ederek “Denize sınırı olmayan il ve ilçelerde Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümleri açılıyordu. Hopa ülkemiz açısından son derece önemli bir ilçe ve Hopa Limanı da bulunduğu konum gereği bu öneme ayrıcalık katıyor. Ben aslında Gemi İnşaat Ve Gemi Makine Mühendisiyim ama bugün iş tecrübem ve bilgi birikimim sonucu Hopa Limanı’nda görev yapıyorum. Bizim gibi kurumların yetişmiş eleman gücüne her zaman ihtiyacı vardır. Öğrencilere ve özellikle Artvin ve ilçelerinde okuyan tüm öğrencilere Hopa Meslek Yüksek Okulu Deniz Ve Liman İşletmeciliği bölümünü yazmalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Biz Hopa Limanı olarak bu bölümle çok yakın ilişkiler içinde olacağız. Bu bölümde okuyan öğrencilerimize staj ve burs imkânı tanımaktan tutun mezun olduktan sonra her yıl en az 2 öğrenciyi limanımızda istihdam etmeye kadar teşvik edici rol üstleneceğiz” açıklaması yaptı. Özer daha sonra bölümün açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirmek için bölüm başkanı Öğretim Görevlisi Veysel Tatar’ı makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.

Hayati Akbaş HOPA 

Editör: TE Bilişim