Türk denizcilerin Türkiye'de üretilen bir gemiyi kullanması deniz kuvvetleri için bir dönüm noktasıydı. "Madem Türk firmaları ve deniz kuvvetleri milli gemi için seferber olmuştu, bando da üstüne düşeni yapmalıydı." Bu sözler, Heybeliada gemisi için yazılan Heybeliada marşının bestecisi Bando Komutanı Şef Albay Ferhat Muratal'a ait. Görevleri sadece resmi törenlerde marş çalmak değil, her türlü eseri kusursuz biçimde seslendirmek.

1831 yılında Yeniçeri Ocağı'nın kaldırılmasıyla kurulan Bahriye Bandoları o zamanlar sadece gemilerde görev yapıyordu. Amaç, uzun deniz seferlerine çıkan askerlere moral vermekti. Bu sayede dünyayı dolaşan Bahriye Bandoları dünya müziğini Türkiye'ye taşıdı.
 
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu'nda 2 subay, 2 teknisyen ve 65 astsubay görev yapıyor. Hepsi çok seçkin müzik adamları, tüm hayatları bu kusursuz tonu yakalamak için çalışmakla geçiyor.
 
Çanakkale Savaşları ve Deniz Zaferi bahriyeliler için çok anlamı. O nedenle Azeri besteci Vasıf Adıgüzel'in Çanakkale Oratoryosu da bandoya uyarlanmış.

Editör: TE Bilişim