Deniz Kuşu Yunan Adalarına Uçacak

Yunanistan'ın dünyaca ünlü tatil adaları Mikanos, Egine ve Poros'a uçurmak için kolları sıvadı.

BURULAŞ, deniz kuşunu yurt dışına uçuruyor. Deniz kuşu bu kez Yunanistan'ın dünyaca ünlü tatil adaları Mikanos, Egine ve Poros'a gidecek.

BURULAŞ yöneticileri, seferler için Yunanistan ile ön görüşmelere başladı. Gemlik'ten Haliç'e uçan deniz uçağı Yunanistan'ın ünlü tatil adaları Mikanos, Egine ve Poros'a uçmak için gün sayıyor. Aynı zamanda deniz kuşu, önümüzdeki yaz Göcek ve Bodrum'a Gemlik ve Mudanya'dan tatilci götürecek. BURULAŞ, gerekli izinleri de aldı.

BURULAŞ iki deniz uçağı ile başlattığı İstanbul seferlerini de 4 uçağa çıkarttı. Mudanya'dan da deniz uçağı seferlerine başlayacaklarını belirten BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, "Mudanya'nın da izni alındı. Şu anda kış dönemi olduğu için beklemedeyiz. Yaza doğru uçuşları başlatırız' dedi. Yaz ayında bu adalara uçuşların başlaması için Yunanistan ile ön görüşmeler başladı. Göcek ve Bodrum ile anlaşmaların yapıldığını kaydeden Levent Fidansoy, 'Yaz döneminde yolcu talebine göre bunları başlatmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda değişik Yunan adalarına da sefer planlıyoruz. Bununla ilgili prosedür uzun sürecek. Çünkü yurt dışı olduğu için gümrük işlemleri var.

Ön temaslar Yunanistan ile yapıldı. Seferler bu seneye yetişmezse önümüzdeki sene yapılacak. Ama bu seneye yetiştirmeye çalışıyoruz' diye konuştu. Mayıs ayında yeni bir uçak da Gemlik hattında çalışacak.

Editör: TE Bilişim