Deniz komutanlığına roketli saldırı: 6 asker şehit, 7 asker yaralı     
 
 
İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı'na roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 asker şehit oldu 7 asker yaralandı. Saldırının ardından hastaneye kaldırılan askerlerin sırtlarından vurulduğu görüldü.

HATAY VALİSİ'NDEN TERÖR SALDIRISINA İLK AÇIKLAMA

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı İkmal Birliği'ne teröristlerce önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla açılan ateş ateşi sonucu 6 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı.

GECE KARANLIĞINDA SALDIRDILAR

Olay dün gece saat 00.40 sıralarında Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı İkmal Birliği’nde nöbet değişimi sırasında meydana geldi. Terör örgütü mensuplarınca otoyoldan askeri birliğe önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Askerlerin de karşılık vermesiyle bölgede kısa süreli çatışma yaşandı. Hain saldırıda açılan ilk ateş sırasında 6 asker şehit olurken, 7 asker de yaralandı. Yaralı askerler Deniz Hastanesi ve İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Hatay Valiliği, İskenderun’da meydana gelen terör saldırısında şehit olan askerlerin Serhat Aslan (Mardin), Kerem Oğuz Erbay (İzmir), İsmail Kartal (Erzincan), Erol Tavukçu (Van), Ümit Akbulut (Malatya) ve Erhan Terletme (Giresun) olduğunu açıkladı.

Şehit cenazeleri otopsinin yapıldığı İskenderun Asker Hastanesi'nin de içinde bulunduğu Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda yapılacak tören ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.

Tedavileri süren 6 yaralının isimleri ise şöyle: Mehmet Aynur, Osman Toplar, Süleyman Kılıç, Taner Adıyaman, Erhan Terlemez, Nedim Çapıntüre.

KAÇIŞ YOLLARI TUTULDU

Saldırıdan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için ilçede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. İlçe giriş ve çıkışları kontrol altına alınırken, Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri, operasyonlar başlattı.
 

Editör: TE Bilişim