Deniz Kazalarını Araştırma ve İnceleme Çalıştayı 18-19  Ocak tarihlerinde Antalya'da yapıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu tarafından düzenlenen çalıştaya Kurul Başkanı Hasan Naiboğlu, Başkan Yardımcısı Hamza Taşkeser, kurul üyeleri ve Türkiye'nin ilgili kamu kuruluşları ve üniversitelerinden 100'e yakın uzman katıldı.

Çalıştayın açılış günü toplantılarını izleyen Antalya Valisi Sabahattin Öztürk, çalıştay açılışında bir de konuşma yaptı.

Toplantıda moderatörlüğü kurul üyesi Prof. Dr. Mustafa Karaşahin gerçekleştirdi.

Kaza araştırma ve İnceleme Kurulunun (KAİK) tanıtımı ve KAİK yönetmeliği konusunda ise Kurul Koordinatörü Arif Yağız bilgi verdi.

Bakanlık Müşaviri Kaptan Cahit Yalçın'ın Uluslararası Denizcilik Örgütü ve Deniz kaza İncelemeleri konulu sunumundan sonra, Deniz kaza incelemelerinin teknik ve hukuki boyutu kurul üyelerinden Atilla Piralioğlu tarafından irdelendi.

9 Eylül Üniversitesi adına kurul toplantısına katılan Doç. Dr. Ender Asyalı, Uluslararası alandaki kaza inceleme uygulamaları ve insan faktörü konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Bahçeşehir Üniversitesi Türk Boğazları Araştırma ve Uygulama Merkezi adına merkez müdürü Kaptan Saim Oğuzülgen, Türk Boğazlarında Deniz kazaları konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü adına kurul toplantısına katılan Dr.Hasan Terzi, Ramak kala (Near Miss) ve Deniz Olayları konulu sunum yaptı.

Toplantıda daha sonra gerçekleşen Kaza Araştırma ve İnceleme Kurul Üyesi Kaptan Durali İşler, Deniz Kazalarında AAKKM'nin Rolü konlu sunumundan sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı adına Kd. Yzb. Murat Sezgin; 'Deniz kazalarında Sahil Güvenlik Komutanlığının Rolü' başlıklı sunumunu yaptı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü adına konuşan Kaptan Nuri Kadayıf; Deniz kazalarında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün oynadığı rolü anlattı.

Örnek deniz kazası incelemeleri ise Atilla Piralioğlu ve Cahit Yalçın tarafından sunuldu.

Katılımcıların soruları ve yaptıkları katkılarla zengünleşen çalıştayda 2. gün ise çalıştayın sonuç bildirgesi hazırlandı.

Çalıştayın kapanış konuşmasın yapan Kurul Başkanı Hasan Naiboğlu; tüm katılımcılara teşekkür ederek son derece yararlı ve verimli bir çalıştay gerçekleştirldiğini belirtti.

Çalıştay katılımcıları daha sonra hep birlikte fotoğraf çektirdiler.

 

 

Editör: TE Bilişim