"Deniz, İstanbul ve Biz" Ödül Töreni Yapıldı
 

“Deniz, İstanbul ve Biz” yarışmasının ödül törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Müsteşarlığı Marmara’nın güzelliklerini yaşayamayan öğrencileri denizle buluşturmaya davet etti. Öneriyi gündemine alan Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu da, proje üzerinde çalışacaklarını ifade etti. 

 

Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yapılan “Deniz, İstanbul ve Biz” yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

İstanbul ili dahilindeki ilköğretim okullarına yönelik olarak 2008 yılında düzenlenen, deniz ve denizcilik konularını ele alan kompozisyon, şiir ve resim yarışmasının ödülleri 4 Mart Perşembe günü Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen bir törenle sahiplerini buldu. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen törende, Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser,  İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli ve Deniz Ticaret Odası (DTO) Genel Sekreteri Murat Tuncer de hazır bulundu.

1.kiz.gif

Her dalda 1., 2., 3. ve mansiyon 1., 2., ve 3.’lerin seçildiği yarışmada Jüri İl Özel ödülü ile birlikte on dokuz öğrenciye ödül verildi. Resim alanında birinciliği Elif Cansu alırken, kompozisyon dalında Edanur Gürbağ ve  şiir dalında ise Melis Güldem 1’nci seçildi.

 

Törende kısa bir konuşma yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İstanbul’da yaşayan birçok öğrencinin İstanbul’un güzelliklerini yaşama fırsatı bulamadığını ve bu nedenle bir takım çalışmalar başlattıklarını dile getirdi. Konuyla ilgili Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu’dan bir söz isteyen Yıldız, “ Bugün burada bir güzelliğe nokta koyarken, bir başka  güzelliğe de adım atalım. Sayın Müsteşarım, İstanbul’da 2.5 milyon öğrencimiz var. Ancak pek çoğu İstanbul’un güzelliklerini yaşayamıyor. Dezavantajlı ve sosyoekonomik olarak zayıf olan çok  sayıda okulumuz var.  Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu konuda çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Gelin birlikte güzel bir çalışma yaparak çocuklarımızı denizle buluşturalım. Ve bunun içerisini dolduralım. Eğer bunun temeli atılırsa bu toplantı daha da anlam kazanacak. Sizden bunun sözünü alabilir miyiz?” şeklinde konuştu. Yıldız, Naiboğlu’nun soruya sesiz kalışını ise onay almış olarak değerlendirdi.

 

Yarışmada birinci olan öğrencilerin ödülünü veren Naiboğlu da bir konuşma yaparak şunları kaydetti: “Böyle güzel yarışmalar denizciliğe ilgi çekmek, denizcilik sevgisini aşılamak ve bunu topluma yaymak adına düzenleniyor. Umuyorum ki, bunlar denizciliğe ilgi uyandıracak.  Denizciliğe ilgi uyanınca da insanlarımız böyle bir meslek dalında görev yapmak isteyecek. Böylece denizcilikte daha bir ileri ülke olma yolunda daha emin adımlarla ilerleyeceğiz.”

denizresim1.gif

 

 

Editör: TE Bilişim