Tuzla Deniz Harp Okulu'nda 2011-2012 öğretim yılında mezun olan 5'i misafir, toplam 158 teğmen için diploma töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Vekili Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları katıldı. Deniz Harp Okulu öğrenci alayı ve tören sancağının yerini almasının ardından tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Deniz Harp okulu Komutanı Tümamiral Adnan Özbal, törende yaptığı konuşmada, "Bu yıl 153'ü Türk, 2'si Arnavutluk'tan, 3'ü Azerbaycan'dan olmak üzere 158 deniz teğmeni donanma saflarına katıldı. Mezun teğmenlerin günümüz dünyasını tarihi derinliğe sahip bir şekilde değerlendirme yeteneğine sahip, akla ve bilgiye dayanarak karar verebilen ve onu cesaretle savunabilen liderler olması hedeflendi. Elektrik-elektronik, bilgisayar, makine, gemi inşa ve endüstri dallarından birinde lisans diplomasına sahip teğmenler teknolojiyi çok iyi bilen ve deniz kuvvetlerinin ihtiyaçlarına göre kullanabilen yeterlikte yetiştirildi" dedi.

Özbal, teğmenlere hitaben sözlerini şöyle sürdürdü:

"Deniz Harp Okulu'nun size kazandırdığı, önce yüce Türk ulusuna, sonra Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Deniz Kuvvetleri'ne minnet ve derin bir aidiyet duygusudur. Sizler sıradan veya kolay olanla yetinmediniz. Deniz subayı oldunuz, bahriyeli oldunuz. Bugün donanmamız Atlantik'ten Büyük Okyanus'a kadar tüm denizlerde şerefle şanlı bayrağımızı dolaştırmaktadır. Bin yıldır Türk sancağının şan ve şerefle dalgalandırıldığı sularda harekat icra ederken, tarihi misyonunuza uygun olarak, görevinizi üstün bir vazife anlayışı ve yüksek disiplin içerisinde yerine getireceğinize ve yüce milletimizi mükemmel bir şekilde temsil edeceğinize inanıyor ve sizlere güveniyorum."

Konuşmanın ardından sınıf birincisi Barış'ın komutasında, özel terimlerle verilen komutlarla 239. yıl baklası denize verildi. Deniz Harp Okulu'nu birincilikle bitiren Deniz Teğmen Fatih Barış'a, Cumhurbaşkanı Vekili Cemil Çiçek, ikinci olan Deniz Piyade Teğmen Ferhat Şahin'e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü olan Deniz Teğmen İlker Yaramış'a ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel diplomalarını takdim etti. Tüm mezunların diplomalarının almasının ardından sancak devir teslim töreni gerçekleştirildi. Tören, deniz harp okulu marşının okunması ve öğrenci alayının tören geçişi ile sona erdi.
Editör: TE Bilişim