Deniz Feneri'nde 'gemi' soruşturması

Deniz Feneri soruşturması kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Letonya'dan ''Baltic Kristina'' adlı bir geminin alımına ilişkin bilgi istendi.

Ankara-(AA) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ''Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma'' kapsamında, ''şüpheli'' durumundaki bazı kişilerin Letonya'da ''Baltic Kristina'' adlı gemiyi almalarına ilişkin bu ülke makamlarından bilgi istendi.

Alınan bilgiye göre, başsavcılığın, adli yardım talebi içeren evrakı, Letonya makamlarına iletilmek üzere Adalet Bakanlığı'na ulaştı.

Soruşturmada önemli yer tuttuğu iddia edilen geminin satışına ilişkin adli yardım talebinde, ''Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma'' kapsamında Letonya'daki bazı bilgilere ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

O zamanki adı ''Baltic Kristina'' olan geminin Şubat 2007'de Letonya'nın başkenti Riga'da satıldığı kaydedilen evrakta, geminin açık artırmayla satılıp satılmadığı, açık artırmaya girmek için teminat gerekip gerekmediği ve gerekiyorsa miktarı soruldu.

Evrakta, geminin kim ya da kimler tarafından kaç paraya satın ve teslim alındığı ile gemiye ilişkin bazı sorular da yer aldı.

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. davasında da adı geçen geminin, Riga'da satın alındıktan sonra isminin değiştirildiği ve bir süre Çeşme-Brindisi arasında sefer yaptığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim