YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ DENİZ EĞİTİMİNDE DE BAŞARILARINI  OKYANUSLARDA DA SÜRDÜRÜYOR.
 
Türk Denizciliğine 1996 yılından beri ; a) Güverte ( Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ) Bölümü,  b) Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü ve c) Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümleriyle nitelikli zabitler yetiştirmekte olan Yakın Doğu Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi öğrencileri, mezunları ve öğretim üyeleri ile birlikte eğitimlerini okyanuslarda , iklim farkı gözetmeden,  uygulamalı olarak  başarıyla sürdürüyorlar.
 
Günlerce seyirden sonra Okyanuslar aşarak , sıcak- soğuk, yaz-kış, doğum günü- düğün günü, bayram- tatil demeden denizciliğimizin gelişimine katkıda bulunuyorlar.
 
Bir yandan Pasifik, diğer yandan Hint ve Atlas Okyanuslarında yüzlerce Yakın Doğu Üniversitesi mensubu denizcimiz şanla- şerefle bayrağımızı dalgalandırmaktadırlar.
 
Bunlara bir örnek olarak;  Brezilya’nın ITAGUAI  Limanına bugün ulaşması beklenen gemide Baş Mühendis  ile birlikte beş tane Yakın Doğu Üniversiteli gemiadamı bulunmaktadır.
 
Sözkonusu gemide,  YDÜ öğretim üyesi Baş Mühendis Mahmut Cemmedo, 3.Kaptan Yasin Alpay ( YDÜ Denizcilik Mezunu) , 4. Kaptan Mustafa Tokalak ( YDÜ Denizcilik Mezunu), Güverte Stajyeri Mehmet Korkmaz ( YDÜ Denizcilik öğrencisi) ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği stajyeri Hüseyin Yolveren ( YDÜ Denizcilik öğrencisi) de görev yapıyor.
 
Öğretim üyelerinden Baş Mühendis Mahmut Cemmedo’nun  doğum günü ( 22 Ağustos ) ile ekibiyle birlikte Pasifik Okyanusunda seyirde olan  öğretim üyemiz Uzakyol Kaptanı Uğur Temen’in doğum günü  ( 23 Ağustos) gemide  kutlanmıştır.Biz de onların doğum gününü kutlar, daha nice mutlu seneler ve denizciliğimize katkılarını dileriz.
Editör: TE Bilişim