DENİZ-DER Başkanı Ali Can ile Yönetim kurulu üyeleri Ali Atılgan,Abdullah Demirdöven,Hayrettin Oğuz ve Haydar Yılmaz Şehir hatları Genel Müdürü Sayın Süleyman Genç'i ziyaret etti.

Haliç tersanesine yapılan ziyaret yıllar sonra tersanecileri duygulandırdı.

Okul merdivenlerinden 45 yıl sonra tekrar çıkan Ali CAN geçmişi tekrar anarak haliç tersanesine her geldiğinde heyecanlandığını belirtti.

Toplantıdan sonra izlenimlerini DenizHaber'e aktaran Başkan Ali Can; "Şehir hatları genel müdürümüz,kurucu üyemiz sayın Süleyman Genç ile çok yararlı bir sohbet toplantısı yaptık. Geleceğe ilişkin Haliç tersanesinin kaderini konuştuk.Yapılacak olan Haliç Tersanesi ''Tersane ve Gemi''müzesinin kuruluşuna ''STK'' olarak katılımcı aday olma kararımız oluştu..558 Yıllık bir tarih hazinesini korumak ,yaşayan bir yapı olarak canlı bir şekilde ,tüm insanlığın ziyaretine açmak bize göre tersanecilerin mabedini sonsuza taşımak açısından olumludur. Anılarımızı,alınterlerimizi ,emeklerimizi ,geçmiş yaşamımızı dünyanın bütün insanlarına ulaştıracak bir projeye destek olmak için DENİZ-DER olarak müze çalışmalara katılmak üzere görüşmelere başlanacaktır.Bir çok tarih çalışmasının çok kapsamlı bir şekilde yer almasını,özellikle objelerle birlikte içinde İNSAN olan bir canlı müzeyi daha anlamlı buluyoruz.Müzecilik anlayışlarına yeni bir soluk getirmek istiyoruz." dedi.

Ali Can; "Teması TERSANE İŞÇİSİ olan bir müzecilik anlayışını önereceğiz.558 Yıldan beri Haliç Tersanesinden onbinlerce işçi geçmiştir.1951 yılında kurulan Denizcilik Bankası T.A.O nın bünyesinde denizcilik sektörüne nice eserler kazandırılmıştır.Haliç Tersanesi bu ülkenin geçmişinde derin izler bırakan  tarihi hazinedir.Geçmiş ile gelecek arasında bir köprüdür.Bunları tarihsel süreç içinde yolculuk yaparak ziyaretçilere anlamlı bir algı yaratmayı düşünüyoruz." dedi.

DENİZ-DER Başkanı Ali CAN ayrıca, ,1947 yılında öğrenci olarak adım attığı Haliç tersanesine teknik ressam, mühendis, başmühendis, tersane müdürlüğü ve genel müdür yardımcılığı yapmasından doğan tarihsel birikimini aktarmaktan büyük memnuniyet duyacağını da belirtti. .

Editör: TE Bilişim