KUMSALLARI yok edilen Karadeniz her geçen gün can almaya devam ediyor. Giresun’da 17 yaşındaki Anadolu Lisesi öğrencisi Atıf Çakır, girdiği denizde kaybolurken, Eynesil’de boğulma tehlikesi geçiren iki kız çocuğu ölümle pençeleşiyor.

2 Öğrenci Yoğun Bakımda
EYNESİL’İN Kale Mevkii’nde denize giren Eynesil Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Büşra Nur Diner (17) ve Beşikdüzü Atatürk Lisesi 10. sınıf öğrencisi Elif Taş (16) akıntıya kapıldı. Ağır yaralı olarak kurtarılan iki öğrenci Numune Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı.

Eynesil’de denize giren üç kız arkadaştan ikisi akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi atlattı. Ölümle yaşam arasında gidip gelen iki kız öğrenciden Elif Taş (16) ve Büşra Nur Diner (17) Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Her iki öğrencinin de hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.
Eynesil Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencisi Büşra Nur Diner, Beşikdüzü Atatürk Lisesi 10.sınıf öğrencisi Elif Taş ve Vakfıkebir Anadolu Lisesi Öğrencisi Şebnem Bakar dün öğlen saatlerinde Giresun’un Eynesil İlçesi Boztepe Mahallesi Kale Mevkii’nde denize girdiler. Denizin dalgalı olması nedeniyle akıntıya kapılan Büşra Nur Diner ve Elif Taş, polislerin ve çevreden gelen vatandaşların yardımıyla denizden çıkartılarak Eynesil Balıkçı Barınağı’na getirildiler.
Burada Eynesil Sağlık Ocağı, Ören Sağlık Ocağı ve Eynesil 112 Acil Servisi’nin doktor ve diğer sağlık elemanlarının yoğun çabaları sonucu hayata döndürülen genç kızlar önce Vakfıkebir Devlet Hastanesi’ne götürüldüler. Aynı hastanedeki ilk tedavilerinin ardından Büşra Nur Diner KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne ve Elif Taş da Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Büşra Nur Diner de daha sonra Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevkedildi. Her iki kız öğrencinin de yoğun bakım servisinde solunum cihazına bağlı olarak yaşadıkları ve hayati tehlikelerinin devam ettiği belirtildi.

HEMŞİRE ANNE OLAY YERİNDE
Kurtarma ekipleri arasında Büşra Nur Diner’in hemşire olan annesi Nezahat Diner’in de yoğun çabaları gözlenirken göz yaşlarını tutamadığı gözlendi.
Olay yerinde incelemelerde bulunan Eynesil Cumhuriyet Başsavcılığı’nca konuyla ilgili soruşturmanın da devam ettiği belirtildi.

GİRESUN’DA 1 KAYIP
Giresun’un Kumyalı Mahallesi halk plajında önceki gün 12 yaşında Ozan Eker’in boğularak hayatını kaybetmesinin ardından dünde Atıf Çakır denizde kayboldu.
Serinlemek için arkadaşlarıyla denize giren Atıf Çakır, akıntıya kapılarak kayboldu. Yapılan bütün aramalara rağmen bulunamayan Atıf Çakır’ın olay yerine gelen annesi Dudu Çakır ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Denizin akıntılı ve dalgalı olması nedeniyle dalgıçlar arama tarama çalışmasını sürdüremedi.
Atıf Çakır’ın Mimar Sinan Anadolu Lisesi üçüncü sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim