Suya düşenler, kıyıdan gelen deniz bisikletleriyle sudan çıkartıldı. Arama kurtarma ekibi, boğulma tehlikesi geçiren öğrencileri, botla kıyıya taşıdı.

Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenci oldukları öğrenilen V.Ç,, E.G,, A.İ, , G.K. ile öğretmen G.G,, piknik için geldikleri Sapanca sahilinde deniz bisikleti kiralayarak göle açıldı. Bir süre sonra deniz bisikletinin alabora olması sonucu 5 kişi suya düştü. Beş kişi batmamak için ters dönen deniz bisikletine tutundu. Bu sırada olayı gören deniz bisikletinin sahibi Murat Genç ve öğrencilerin arkadaşı Ersin Karan, iki deniz bisikletiyle suya düşen öğrencilerin yardımına koştu. İhbar üzerine sahile arama kurtarma ekibi ile polis ve sağlık ekipleri gönderildi.

Sudakiler Genç ve Karan tarafından deniz bisikletlerine alındı. Sakarya Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği ekibi, iki botla deniz bisikletinin olduğu yere giderek sudan çıkartılanları kıyıya taşıdı. Boğulma tehlikesi geçiren 5 kişi, ambulansla kontrol amacıyla Sapanca İlçe Hastanesi'ne götürüldü.

Deniz bisikletlerinin sahibi Genç, "Biz oraya gittiğimizde bisiklet ters dönmüştü. Üzerine çıkmayın batar diyerek uyardım ama can havliyle üzerine çıktılar. Onları diğer bisikletlere aldık. Ters dönen bisiklet ise battı." diyerek yaşananları anlattı.

Editör: TE Bilişim