Deniz bilimciler Başkan Gürbüz'ü ziyaret ettiler

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü akademisyenleri, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ü ziyaret etti. 

DENİZ BİLİMCİLER, BAŞKAN GÜRBÜZ’Ü ZİYARET ETTİ 

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Şermin Açık Çınar ve Akademisyenleri, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ü; ‘‘Foça Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde önemli denizel habitatların haritalandırılması ve balıkçılık faaliyetlerine karşı kırılganlıklarının değerlendirilmesi projesi’’ hakkında bilgilendirdi.  

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü akademisyenlerine verdikleri bilgiler için teşekkür etti. Başkan Gürbüz, Foça’daki denizel habitatların korunmasını, balıkçılık faaliyetlerinin sağlıklı biçimde sürdürülmesini ve ilçe ekonomisinin güçlenmesini sağlayacak tüm bilimsel çalışmaları destekleyeceklerini ifade etti. 

Sekiz ay sürecek proje ile önemli denizel habitatların envanterlenmesi, bu habitatların balıkçılık faaliyetlerine duyarlılıklarının değerlendirilmesi ve yetkili makamlara önemli denizel habitatların korunması için dağılım haritaları oluşturulması hedefleniyor. 

Editör: TE Bilişim