Askeri Deniz Araçlarına En Çok Çocuklar İlgi Gösterdi
 
Deniz Kuvvetleri Ege Deniz Bölge Komutanlığı'na bağlı TCG Gemlik Fırkateyni ile TCG Poyraz, TCG Fırtına ve TCG Yıldız hücumbotları, halkla bütünleşmek ve denizciliği sevdirmek amacıyla Bodrum'a geldi. Askeri deniz araçlarıyla birlikte Bodrum'a gelen Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Fikret Güneş ve 4. Hücumbot Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Kıdemli Albay Koray Özyurt ile beraberindeki gemi ve hücumbot komutanları bazı ziyaretlerde bulundu. Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan'ı makamında ziyaret eden komutanlar, Garnizon Komutanlığı'nın ardından Bodrum Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek Başkan Vekili İbrahim Akbaş ile sohbet ettiler. Ziyaretlerde karşılıklı olarak günün anısına çeşitli hediyeler verildi. Kaymakam Abdullah Kalkan ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Akbaş'a Güney Görev Grup Komutanlığı'nın şiltini takdim eden Tuğamiral Fikret Güneş, "Deniz kuvvetlerimizle halkın yakınlaşmasını sağlamak amacıyla Bodrum'u ziyaret ettik. Amacımız halkla bütünleşmek ve denizciliği sevdirmek" dedi.

Bodrum gemi yanaşma iskelesinde ilk ziyaretçilerini kabul eden askeri deniz araçlarını vatandaşlar, bugün 14.00 ile 16.00 saatleri arasında gezebilecek. Bu arada TCG Gemlik Fırkateyni ve 3 hücumbot özellikle çocukların ilgisini çekiyor. Kız çocukları mutluluklarını ifade ederken, erkek çocuklar da daha önceden askeri bir gemiyi yakından görmeyi çok istediklerini ve bunun gerçekleşmiş olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Bu mesleği seçmek istediklerini belirten bazı çocuklar, ziyaretten sonra mesleğe karşı isteklerinin daha da artığını dile getirdi.

Bodrum'dan sonra Marmaris'e gideceği örenilen TCG Gemlik Fırkateyni ve 3 hücumbotun yarın da aynı saatlerde ziyarete açık olacağı bildirildi.

haberler.com

Editör: TE Bilişim