Sağlam, yaptığı açıklamada, başta kendisinin olmak üzere Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerince balıkçılara yönelik denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirtti. 
 
Şu ana kadar 10 balıkçıya çeşitli nedenlerden dolayı cezai işlem uygulandığını ifade eden Sağlam, şunları kaydetti: 
 
''Bilindiği üzere balıkçı sezonu 1 Eylül tarihinde açıldı. 1 Eylül'den bu güne kadar ciddi manada denetimler gerçekleştiriyoruz. Bu da sürdürülebilir balıkçılık anlamında balıkçılığımızın korunması ve geliştirilmesi anlamına geliyor. Bilindiği gibi balık en önemli hayvansal besin kaynaklarından bir tanesidir. Bugün Avrupa'ya ihraç ettiğimiz hayvansal tek ürün balıktır. Biz istiyoruz ki balıkçılık ilimizde geliştiği gibi balık neslini, çeşitliliğini de koruyalım. Bu kapsamda denetimlerimizi en üst seviyede sürdürüyoruz. Bu denetimler, denizde, iç sularda balıkların karaya çıkış noktalarında, perakende satış yerlerinde ve balık hallerinde oluyor. 1 Eylül'den bu yana yaptığımız denetimlerde küçük boyda balık sattığı için 5 kişiye, zaman yasaklamasına uymadığı için 3 kişiye ve amatör balıkçılığa muhalefetten 2 kişiye cezai işlem uygulandı.'' 
 
Sağlam, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve ilgili mevzuatlar gereği denetimlerin kesintisiz devam edeceğini sözlerine ekledi. 
Editör: TE Bilişim