PROF. SAĞ HABERİ DOĞRULADI

İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kamil Sağ; DenizHaber'de yayınlanan "Dekan Sağ Görevden Alınıyor" haberini doğruladı.

Prof. Sağ çok üzgündü. Her zamanki beyefendi kişiliğiyle "Ben görevden alınmıyorum; görevden yolsuzluk hırsızlık yapan alınır. Ben 13 yılımı bu fakülteye verdim. Özellikle bazı haber sitelerinde hakkımda çıkan haksız ithamlara çok üzüldüm. İki çocuğumu okutuyorum; onların üzerine yemin ederim ki Fakülteden bana tek bir kuruş bile geçmemiştir, tam tersine benden Bahsegel fakülteye geçmiştir." dedi.

Prof. Dr. Osman Kamil Sağ, kendisini her zaman özveriyle fakülteye hizmet etmek dışında bir insiyatifinin olmadığını; zaman zaman hataları dil sürçmeleri olduysa da bunlardan dolayı zaten özür dilemiş olduğunu söylüyor.

Dekan Sağ'ın Rektör tarafından görevden almak için; İlhan Önerdem Dersliklerinin açılış töreninde İTÜ Rektörü Faruk Karadoğan'ın "İTÜ bir translantikse bende translantikin kaptanıyım bir gemide bir kaptan olur." diyerek düğmeye bastığı tahmin ediliyor.

Türk Denizcilik eğitim Sektörüne büyük katkı sağlayan Prof.Dr. Osman Kamil Sağ'a yapılan bu haksız ve şahsi görevden alma olayı; Denizcilik camiasından büyük tepkiye neden oldu.

Gelişmeleri duyurmaya devam edeceğiz...

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim