DEFMED Yönetim Kurulu Başkanı Orçun Erbayraktar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

DEFMED Yönetim Kurulu Başkanı Orçun Erbayraktar imzasıyla paylaşılan mesaj şu şekilde;

Değerli Kadınlar,
Sevgili Defmed'liler,

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bu sene, umut, barış ve huzur ihtiyacının en yüksek seviyede hissedildiği bir atmosferde karşılıyoruz. Güzel Türkiye’mizde cemreler sırayla müjdelenip havamızı, suyumuzu, toprağımızı ısıtıp bize baharı haber verirken; farklı coğrafyalardan yükselen feryatlar dünyanın barışa olan açlığını körüklüyor. Biyolojik bir felaket olan salgın sürecinin etkilerini yavaş yavaş geride bırakırken, sosyal bir felaket olan savaşın soğuk nefesini bu güzelim bahar arifesinde hissediyor olmak hepimizi derinden yaralıyor.

Hiç şüphe yok ki dünyayı saran bu felaketlerden en çok kadınlar etkilenmektedir. Çünkü onlar ailelerini, evlatlarını, sevdiklerini, doğayı ve barışı önceleyerek yaşamı var etmektedirler.

Bizler denizciler olarak, ekmeğimizi borçlu olduğumuz denizlerin birleştirici gücüne hep inandık. Mesleğimizin kutsallığını bu inanç üzerine oturttuk. Şimdi aynı inançla, dünya kadınlarının içindeki umudun, barış yelkenlerini dolduran bir rüzgar olacağından ve tüm dünyaya yetecek huzuru en kısa sürede bize ulaştıracağından en ufak bir şüphemiz yoktur.

Ata'mızın da dediği gibi; ”Şuna inanmak gerekir ki; dünyada gözünüzle gördüğünüz her şey kadının eseridir.”

Kadın emeği, tüm emeklerin varoluş sebebidir.

Yürekleri her daim umut ve şefkat dolu tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.

Saygılarımla
Orçun Erbayraktar
DEFMED Yönetim Kurulu Başkanı

Editör: TE Bilişim