İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği Vakfı (DEFAV) 19. Kuruluş Yılı gecesinde denizciler Maslak Sheraton otelinde biraraya geldi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) 19. Geleneksel Dayanışma Gecesi geniş katılımla gerçekleştirildi. 03 Mayıs 2014 tarihinde Sheraton İstanbul Hotel Galaxy Balo Salonu’nda gerçekleştirilen geceye; Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka,Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli İstanbul Liman Başkanı H. Gani Aygün, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler'in yanı sıra İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Birol Bayrakdar, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Baybora Yıldırım, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Feramuz Aşkın ve Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur'un yanı sıra denizci sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve denizcilik camiasının seçkin firmaları katılım gösterdi. 1995 yılında kurulan ve destekçilerinin yardımları ile eğitim ve sosyal amaçlı hedefleri doğrultusunda bu günlere gelen; denizcilik eğitimine, denizcilere ve denizci ailelerine destek olmak amacıyla kurulan DEFAV bugüne kadar; 2.544 denizci akademisyen bursu, 2.315 adet sosyal yardım, 2.788 adet öğrenci bursu olmak üzere toplam 7.647 adet yardım gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla yerleşkesinde inşa edilen öğrenci yurdunun işletmesini sürdürmektedir. Bu yardımların devamlılığını sağlamak amacıyla düzenlenen dayanışma gecesi ise saat 19.00’da verilen bir kokteylle başladı.

Misafirlerin karşılanmasının ardından, saat 20.15’de yemeğe geçildi. Gecede ilk olarak DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Tahir Sarıoğlu kürsüye davet edildi. Sarıoğlu tüm konukları selamlayarak başladığı konuşmasına şu şekilde devam etti; "Vakfımızın yapmış olduğu hizmetleri tekrar hatırlamak istersek, öncelikle kuruluş amacımız olan denizci akademisyenlere verdiğimiz destek, denizci eşlerine ve ailelerine verdiğimiz destek ve denizci öğrencilerimize verdiğimiz burs desteklerini sayabiliriz. Bu son derece kutsal görevimizde, sizlerin destekleri olmadan bunları başarmamız mümkün değildi. 19 yılımızda, artık bir şeyler yapmanın sırasının geldiğini düşünüyoruz. Bu sene aldığımız kararlarla, bizleri zarara uğratan ve vakıfımızın büyümesine engel olabilecek bir sürü tedbir aldık ve bu sayede, yurt işletmesinden kara geçeceğimizi düşünüyoruz. Amacımız bu karı acilen gayrimenkule yatırarak bir denizci evi oluşturmak ve bu evde, hem yaşlılarımıza bakabilecek, hem de her türlü aktivitelerimizi bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Bunun için tüm çabamızı sarf edeceğiz. Sizlere iyi eğlenceler diliyorum, gönlünüzce eğlenin, tadını çıkartın. Her zaman yanınızda olduğumuzu unutmayın." DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Sarıoğlu'nun konuşmasının ardından Letonyalı keman virtüözü Inta Broka sahne aldı.

 Inta Broka'nın keman dinletisi akabinde DEFAV'a ve geceye katılımda bulunan Altın, Gümüş ve Bronz sponsorlara plaketleri verildi. 

Gecenin Altın Sponsorları;ABS, DTO ve UZMAR'dı. ABS Denizcilikten Seyfettin Tatlı, Deniz Ticaret Odasından Cengiz kaptanoğlu, UZMAR'dan ise Kaptan Altay Altuğ'a plaketleri Müsteşar Yardımcısı Suat Hayrı Aka Tarafından verildi.Sat Hayri Aka yaptığı kısa konuşmada DEFAV'ı ve katılımcıları gözterdikleri dayanışma için tebrik etti ve iyi eğlenceler diliyorum dedi.DEFAV Başkanı Kaptan Tahir Sarıoğlu'da Müsteşar yardımcısı Suat Hayrı Aka'yakatılımları için teşekkür ederek plaket sundu.

Gümüş sponsorlar; ATLANTİK Denizcilik,BEŞİKTAŞ Denizcilik, DENSAN Deniz Nakliyat GİSBİR' temsilcilerine plaketi Cemalettin Şevli tarafından, İNCE Denizcilik, JOTUN Boya, Kaptanoğlu Denizcilik, Kıran Holdig'e plaketi Prof DR Nil Güler tarafından, KPI BRIDGE OİL,LLOYD Register,Mardaş Denizcilik'e plaketi DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu Tarafından, Pacmar, SANMAR ve Sarıoğlu Denizcilik'e Plaketi İstanbul Liman Başkanı H.Gani Aygün Tarafından,STATÜ Denizcilik, TRANSBOSPHOR,Ve yasa Denizcilik'e Plaketleri TOBBDeniz Konseyi Başkanı Erol Yücel tarafından takdim edildi. 

Gecenin bronz sponsorları; Akademi Denizcilik, CHUGOKU Paint, Çavuş Coşkunsu ve Çeksan Tersanesi'ne Plaketi Mühendis İlker Meşe Tarfından, Çeliktrans Tersanesi, DECKHAUSE, Delmar marine,Densay Denizcilik'e Plaketleri Kaptan Cengiz Karabüber tarafından,DEPA Denizcilik,EKER Turistik Tesisleri, FORSA Denizcilik,Global Denizcilik'e Plaketleri Mühendis Feramuz Aşkın tarafından,İDO,İlkfer Denizcilik,İnternational Paint,İstanbul Marine Türbin'e plaketleri Kaptan Birol Bayraktar tarafından, İstanbul Tersanesi,Marineline,MEd marine,Megatrans'a Plaketleri Mühendis Bülent Temur Tarafından,Metropole Denizcilik,Nippon NK Klas, OMNİ,ONURSAN'a plaketleri Kaptan baybora Yıldırım tarafından, TERSAN Deniz İşletmeciliği, Ulusoy Denizyolları,WİLCKENS Boyaları,Ve Yeditepe denizcilik'e plaketleri Mühendis Erkan Dereli tarafından takdim edildi. Plaket töreninden sonra konuklar Işın Karaca'nın muhteşem sesi eşliğinde eğlenceli ve güzel bir gece geçirdiler.

Editör: TE Bilişim