DEFAV 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kadıköy Gündüz Aybay Denizcilik Merkezi’nde 16 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirildi.

Toplantıda 18. Dönem Genel Sekreteri Kapt. Murat Özaydın’ın açılışı yapmasının ardından Genel Kurul Divan seçimi yapıldı. Buna göre Müh. İlker Meşe Divan Başkanı, Müh. Vehbi Üstün Divan Kurulu Başkan Yardımcısı, Müh. Engin Yazıcıoğlu ve İTÜ Denizcilik Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Mervegül Sezer ise Üye olarak belirlendi.

Divan Başkanı Müh. İlker Meşe’nin kısa konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Genel kurul gündeminin kabulünün ardından, Divan Kuruluna imza yetkisi verildi.

Toplantıda açılış konuşmasını 18. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur gerçekleştirdi. Daha sonra toplantıya davet edilen kardeş sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ve diğer konuklara söz verildi. Sırasıyla, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler, Eski Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Müh. Cemalettin Şevli, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Feramuz Aşkın, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Baybora Yıldırım, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Cengiz Karabüber, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. İsmail Akpınar, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Serkan Kahraman, Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay, Denizcilik Federsyonu Genel Sekreteri Müh. Ahmet Hamza ve TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Onursal Başkanı Müh. Erkan Dereli iyi dilek mesajları içeren konuşmalarını gerçekleştirerek, yeni seçilecek olan Yönetim Kuruluna başarılar dilediler. Tüm konuşmacılar 18. Dönem Yönetim Kurulunu yaptıkları hizmetlerden dolayı övdüler ve teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından, Çalışma Raporu 18. Dönem Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Kapt. Murat Özaydın tarafından sunuldu. Daha sonra Mali Rapor, Kapt. İlyas Murtezaoğlu tarafından sunuldu. Denet Raporunun Kapt. Saim Sivri tarafından sunulmasının ardından raporların müzakeresine geçildi. Raporların tek tek ibrasının ardından 18. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur söz aldı. Temur; İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Yerleşkesinde inşası tamamlanan ve mezunların destekleriyle donatılan İTÜ Denizcilik Fakültesi Binali Yıldırım Öğrenci Yurdu ile ilgili yapılan çalışmalar konusunda bilgi verdi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Öncelikle bu projenin temelini atan ve sonuna kadar arkasında duran, maddi her aşamada destek olan Bakanımız Sn Binali Yıldırım’a ve bakanımızın koordinasyonunda maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen,  Türk Telekoma A.Ş ye,  Kapt.  Altay Altuğ, Müh. Suay Umut ve Müh. İbrahim Mazman ile İçdaş Çelik Enerji  AŞ.  projenin her aşamasında destek olan ve o dönem Denizcilik Müsteşarı olarak görev yapan Hasan Naiboğluna ve Ulaştırma, denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka ya, her zaman yanımızda olan Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli’ye Mimari proje sahibi Doç. Dr. Sina Şener ve ekibine, tefriş için destek olan 400 yakın bağışçımıza ve elbette başından sonuna kadar bu projenin hayata geçmesinde çok büyük emekleri olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı önceki Rektörümüz Prof. Dr. Muhammed Şahin, Rektörümüz Mehmet Karaca ile Dekanımız Prof. Dr. Nil Güler başta olmak üzere Üniversitemiz ve Fakültemiz yöneticilerine teşekkür ederiz.”

Temur ayrıca yönetim kurulu adına çalışmalarının ibrası dolayısıyla Genel Kurul üyelerine teşekkür etti.

19. Olağan Genel Kurul bünyesinde bir de tüzük değişikliği maddesi yer aldı. Buna göre yönetim ve denetim kurulu seçimlerinin her yıl değil, iki yılda bir yapılması önerildi. Tüzük değişikliği de oy birliği ile kabul edildi.

Ardından Kapt. İlyas Murtezaoğlu yeniden kürsüye gelerek Muhammen Bütçeyi sundu. Muhammen Bütçenin kabul edilmesinin ardından yeni Yönetim ve Denetim kurulları açık oylama sistemiyle seçildi.

Yeni Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine:

1-M. Bülend Temur
2-Yılmaz Onur
3-Murat Özaydın
4-Şenol Üngör
5-Uğuray Akıncı
6-Mustafa Balmuk
7-Vehbi Üstün

Yedek Üyeliklerine:

1- Naşit Yamanyar
2- Adnan Erdal
3- Yaşar Canca
4- Kanat Kızıldemir
5- Özcan Arslan

Denetim Kurulu Üyeliklerine:

1- Saim Sivri 
2- İlyas Murtezaoğlu
3- Kemal Yaşar Dönmez       
Oy Birliği İle Seçildi.

Deniz Yıldızı Rest Cafe işletmecisi Eker Turizm sponsorluğunda verilen bir kokteyl ile toplantı sona erdi.

18 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. Buna göre; Müh. Bülend Temur Yönetim Kurulu Başkanı, Müh. Yılmaz Onur İkinci Başkan, Müh. Vehbi Üstün Genel Sekreter, Kapt. Uğuray Akıncı Muhasip Üye, Kapt. Murat Özaydın,  Müh. Mustafa Balmuk ve Müh. Şenol Üngör ise Üye olarak belirlendi.

Editör: TE Bilişim