DEFAV Geleneksel Kokteyli Yapıldı

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) kuruluş amaçları arasında ihtiyaç sahibi denizci ailelerine, öğrencilere ve akademisyenlere burs desteği sağlayan Vakıf bu doğrultuda kuruluş yılı olan 1995 yılından beri bu amaç için çalışmalar yürütmektedir.

Vakfa yapılan bağışlar sosyal yardım olarak ihtiyaç sahibi denizci ailelerine ve burs olarak İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencilerine ve akademisyenlere yönlendirilmektedir.

2009-2010 öğretim yılı için İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde eğitim görmekte olan 54 öğrenciye ve yine denizcilik fakültelerinde ve yurtdışında akademik çalışmalarını sürdüren 9 akademisyene burs desteği sağlamaktadır. Bunun yanında 15 mezunun eş ve çocuklarından oluşan 31 kişiye sosyal, eğitim ve sağlık desteğinde bulunulmaktadır. 

DEFAV, sosyal etkinlikleri çerçevesinde, her yıl büyük katılımla düzenlenen ve bu yıl 8 Mayıs 2010 tarihinde yapılması planlanan geleneksel dayanışma gecesinin yanı sıra iki ayda bir, ayın ikinci Pazartesi günü düzenlenen kokteyllerle eski-yeni mezunları ve İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencilerini bir araya getiriyor. 8 Mart 2010 Pazartesi günü Kadıköy’deki Beşiktaş İskele üzerinde bulunan Deniz Yıldızı Rest & Cafe’de yapılan ve camiamızın büyük ilgi gösterdiği 16. kokteylde ilk olarak DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur sahneye gelerek öncelikle Elazığ depremi dolayısıyla üzüntüsünü dile getirdi. Daha sonra tüm konukları selamlayan Temur yeni seçilen yönetim kurulunun hedeflerinden bahsederek üyeleri tanıttı. Öncelikli hedeflerinin İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri ile mezunların daha yakın bir iletişim kurmalarını sağlamak olduğunu belirten Temur geceye katılım gösteren İTÜ Vakfı Genel Sekreteri Kemal Çetin’e de katılımı dolayısıyla teşekkür etti.

Temur daha sonra TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Feramuz Aşkın’ı sahneye davet etti. Müh. Feramuz Aşkın da konuşmasında yeni seçilen yönetim kurulunu tanıtarak amaçlarının mesleki sorunlara çözüm bulmak olduğunu ifade etti.

Öğrencilerin mezun ağabeylerinin yanlarına giderek tanışmalarıyla samimi ve sıcak sohbetleri ile keyifle geçen kokteyl saat 21.00’de sona erdi.

Editör: TE Bilişim