DEFAV 20. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) 20. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kadıköy Gündüz Aybay Denizcilik Merkezi’nde 18 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirildi. 

Toplantıda 19. Dönem Muhasip Üyesi Kapt. Uğuray Akıncı'nın açılışı yapmasının ardından Genel Kurul Divan seçimi yapıldı. Buna göre Müh. Atilla Çiftçigüzeli Divan Başkanı, Müh. Adnan Erdal Divan Kurulu Başkan Yardımcısı, Kapt. Kanat Kızıldemir ve Kapt. Özcan Arslan ise Üye olarak belirlendi. 

Divan Başkanı Müh. Atilla Çiftçigüzeli'nin kısa konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Genel kurul gündeminin kabulünün ardından, Divan Kuruluna imza yetkisi verildi.

Toplantıda Çalışma Raporunu 19. Dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müh. Yılmaz Onur, Mali Raporu ve Denet Raporunu 19. Dönem Muhasip Üyesi Kapt. Uğuray Akıncı okudu. Raporların okunmasının ardından Genel Kurul'a konuk olarak katılım gösteren, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler kürsüye davet edildi. Güler konuşmasında Vakfın Fakülte'ye göstermiş olduğu ilgiye ve Yurt İşletmesinin yürütülmesi ile ilgili gösterilen hassasiyete teşekkür etti.

Daha sonra raporların müzakeresine geçildi. Kapt. Hüseyin Yangın ve 19. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur söz aldılar. Raporların tek tek ibrasının ardından 19. Dönem Muhasip Üyesi Kapt. Uğuray Akıncı yeniden kürsüye gelerek Muhammen Bütçeyi sundu. Muhammen Bütçenin kabul edilmesinin ardından öneriler bölümüne geçildi. Kapt. Şefik Aslan, Kapt. Alev Tunç, Kapt. Atilla Kocataş, Müh. Süleyman Savaş ve Kapt. Refik Akdoğan öneriler maddesinin konuşmacıları oldular.

Son olarak yeni Yönetim ve Denetim kurullarının seçimine geçildi. Seçimler kapalı oylama sistemiyle yapıldı.

Deniz Yıldızı Rest Cafe işletmecisi Eker Turizm sponsorluğunda verilen bir kokteyl ile toplantı sona erdi.

28 Şubat 2014 tarihinde gerçekleştirilen ilk Yönetim Kurulu Toplantısı'nda görev dağılımı yapıldı. Buna göre; Kapt. Tahir Sarıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı, Kapt. Cengiz Karabüber İkinci Başkan, Kapt. Baybora Yıldırım Genel Sekreter, Müh. İlker Meşe Muhasip Üye, Müh. Yılmaz Onur, Kapt. Can Kıraç ve Müh. Bülend Temur ise üye olarak belirlendi. 

Editör: TE Bilişim