DEFAMED İzmir Şubenin 29. Kış Toplantısı gerçekleşti

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunlar Derneği İzmir Şubesi 29. Geleneksel Kış Toplantısı 2 Kasım 2019 Cumartesi günü İzmir, Çeşme Altınyunus Otelde gerçekleşti. Yeni Türkü  ve YDO'luların efsane grubu ALBATROS'un sahne aldığı gala yemeğinde, Ege Üniversitesi tiyatro ekibinin canlandırdığı ATATÜRK ve  sevdiği şarkılar oyunu büyük alkış aldı.

Gala gecesi DenizTV 'den canlı olarak yayınlandı.

Toplantıya, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İMEAK DTO Aliağa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı İker Meşe, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Selçuk Nas, İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri , denizcilik STK Temsilcileri ve denizciler olmak üzere yoğun bir katılım vardı.

İTÜ DEFAMED İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Kaptan Ali Burçin Eke ise düzenledikleri etkinlik ve denizciler korusu hakkında açıklamalarda bulundu.

Eke, “Biz bunun adına İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği İzmir Şubesi diyoruz ama biz denizciyiz. Biz İTÜ’nün değil Türkiye’deki bir okulun mezunuyuz. Biz denizciyiz. Biz denizciysek Türkiye’deki denizciler de bizim derneğimizin fahri üyesidir. Bizim görüşümüz bütün denizciler, denizcilerin düzenlediği her organizasyona katılmalıdır. Eğer böyle olabilirsek denizciliği büyütürüz. Deniz kadar kara da bizim için önemli. Doğa olmadan insan olmaz. Biz önce böyle düşünüyoruz. Doğa bittiği zaman insan zaten dünyada var olamaz. Doğayı yaşatırsak insan da yaşar. Bu düşünce ile biz İzmir’imizi daha çok yeşillendirmek, daha çok ağaçla buluşturmak için böyle bir proje düşündük. Sağ olsun insanlar da buna çok destek veriyor. Bunu bütün denizciler olarak daha da büyütmek istiyoruz. Zaten bundan dolayı biz denizcilik korusu dedik. Herhangi özel bir isim vermiyoruz. Biz Atatürk konusunda da geçmişe bakmak değil geleceğe bakmak için çalışıyoruz. Atatürk sadece bir isim değildir. Atatürk’ün fikirleriyle hareket ederseniz geleceğe gidersiniz. Biz sadece isme takılmıyoruz. O hiçbir zaman geçmişe takılmadı, hep geleceğe yön vermeye çalıştı. Biz de O’nun açtığı izde yürümeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Gecede Yeni Türkü, Grup Albatros ve Grup Social Life Band sahne alarak konuklara müzik dolu dakikalar yaşattılar.

Editör: TE Bilişim