İDO “davetsiz misafir” olacak

İDO ve İstanbul Line arasındaki rekabetle gündeme gelen Yalova-Eskihisar feribot seferlerine imkân sağlayan arsanın ihalesi yapılıyor .

Ancak Tavşanlı Belediyesi’nin daha önce kiraya verip mahkemelik olduğu arsanın ihalesine bir tek İstanbul Lines’ı davet ettiği iddia edildi. İDO, ihaleye davet edilmese de katılacağını açıkladı. Yalova’nın Tavşanlı Beldesi Belediye Başkanlığı’nın, Tavşanlı-Eskihisar arasında feribot seferlerinin yapılmasına imkan sağlayan arsasının ihalesi için, açık ihale usülü yerine, sadece Negmar Denizcilik’e ait Gök Denizcilik’i davet eden bir karar aldığı iddia edildi. Bugün saat 15.00’te yapılacak olan ihaleye duyurusu yapılmadığı ve davetiye almadığı halde İstanbul Deniz Otobüsleri de (İDO) katılacak.Tavşanlı Belediyesi’nin Negmar Denizcilik’e ait Gök Denizcilik’in söz konusu arsanın önündeki kıyının işletme hakkını 49 yıllığına Milli Emlak’tan kiraladığını gerekçe göstererek arsanın da bu şirkete verdilmesi yönünde karar aldığı öğrenildi.

Negmar Denizcilik, geçen yıl İDO’nun Yalova-Eskihisar seferlerini yaptığı iskelenin hemen yanında yer alan Tavşanlı Belediyesine ait iskelede, İstanbul Line markasıyla hat ücreti ödemeden Eskihisar’a sefer başlatmasıyla gündeme gelmişti. Tavşanlı Belediyesi Gök Denizcilik’in Tavşanlı-Eskihisar seferlerini yaptığı arsayı kiralama süresinin dolması üzerine geçen yıl süreyi ihalesiz 10 yılığına tekrar uzatmıştı. Ancak bazı belediye encümeni üyelerinin itirazı üzerine açılan dava sonucunda, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu karar üzerine, Tavşanlı Belediyesi söz konusu arsanın 26 bin TL +KDV ve araç başına yıllık gelirin yüzde 2’si kadar bedel üzerinden ihaleyle yeniden kiralanmasına karar verdi

Brian Souter

.Brian Souter İDO Yönetim Kurulu Başkanı Brian Souter, bugünkü ihaleye gireceklerini doğrulayarak, “Bize herhangi bir duyuru veya davetiye ulaşmadı. Arsanın ihalesiz verilmesinden Tavşanlı halkının hiç bir kazancı olmaz. Pazarlıkla en iyi fiyatın oluşması için ihalede biz de varız diyeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim