Datça'yı ayağa kaldıran gemide yeni gelişme

MUĞLA'nın Datça İlçesi açıklarında batma tehlikesi atlatan ve gövdesinde oluşan çatlak nedeniyle olası bir çevre ve deniz kirliliğine karşı ilçeyi alarma geçiren Togo Bayraklı Dominator adlı kuru yük gemisinde, onarım çalışmaları tamamlandı.

Römorkör yedeğine alınan gemi, İzmir Aliağa Limanı'na götürülmek üzere hareket ettirildi. İskenderun'dan Libya'ya 9 bin 600 ton çimento yükü taşıyan ve içinde 21 mürettebatın bulunduğu gemi, geçen 16 Nisan tarihinde Datça açıklarında geldiğinde gövdesinde oluşan çatlaklar nedeniyle su almaya başladı.

Olası bir çevre ve deniz kirliliğine karşı ilçeyi alarma geçiren endişeli bekleyiş, dün sona erdi. Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, tehlikenin tamamen giderildiğini açıkladı. İhbarın geldiği ilk dakikadan itibaren teyakkuza geçildiğini belirten Üncü, "Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı tüm birimleri ve Datça Liman Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerekli müdahaleler yapılarak geminin onarım çalışmalarına başlandı. Tüm kurumlar alarma geçirildi. İstanbul'dan gelen balıkadamlar aracılığıyla gövdesinde tespit edilen yarıklara yama yapılan geminin su alması önlendi. Makine dairesindeki suyun tahliye edilmesinden sonra geminin römorkör vasıtasıyla çekilmesine karar verildi" dedi.

Özverili çalışmalar sonucunda, olabilecek büyük bir çevre ve deniz kirliliği ile can kaybının önlendiğini ifade eden Kaymakam Üncü, "Gemi, 24 Nisan Cuma günü saat 15.45 itibariyle römorkör yedeğinde, İzmir Aliağa limanına gitmek üzere yola çıkmıştır" dedi.

Editör: TE Bilişim