Lodos Datça'yı Vurdu 

Muğla’nın Datça İlçesi’nde dün gece esen kuvvetli lodos, hasara yol açtı. Denizde sürüklenen bir tekne karaya vurdu, bir tekne de battı.

Dün akşam saat 21.00 sıralarında esmeye başlayan lodos, yarım saat içinde şiddetlendi. Limanda demirli bulunan teknelere zor anlar yaşatan lodos, paniğe yol açtı. Tekneler birbirlerine çarpmaya başlayınca, limandan ayrılmaya çalışanlar oldu. İçerisinde inşaat yüksek mühendisi Alp Acar (62) ile Alman iş arkadaşları Marc Herkenrath (33), Geral Kuemr (64) ve Helmut Gerndt’in (65) bulunduğu 10.5 metre uzunluğundaki yat daha güvenli bir yerde demirlemek üzere limandan ayrıldıktan sonra, bir süre açıkta turladı.

Gece saat 00.00 sıralarında demir tarayan tekne artan rüzgarın da etkisiyle karaya doğru sürüklendi. Sahile vurup yan yatan teknenin, salması ve dümeni kırılırken içindekiler kendi imkanlarıyla karaya çıktı. Aynı saatlerde liman dışındaki alanda demirli bulunan ve içerisinde kimsenin olmadığı bir yelkenli sulara gömüldü. Ölen ya da yaralanan olmadı.Mehmet ÇİL/DATÇA (Muğla), (DHA)


İzmir'de 3 Alman arkadaşı ile bir iş projesi için görüşmeler yaptıklarını söyleyen Alp Acar, hafta sonu Datça ve çevresindeki koylarda gezi yapmayı planladıklarını belirterek, “Saat 17.00 sıralarında Datça'ya gelerek tekneyi limana bağladık. Havanın sert olacağı bilgisi vardı. Fakat bu denli sert bir hava ve böyle ters bir rüzgar belirtilmiyordu. Saat 21.30 sıralarında rüzgar şiddetlendi” dedi.


Limandaki tekneler birbirlerine vurmaya başlayınca zinciri toplayıp limandan uzaklaşmak istediklerini ifade eden Alp Acar, “Liman hiç korunaklı değildi. Bu yönde rüzgara açık ve hiç korunaklı olmadığı için, açıkta durmaya karar verdik. Fener adasının çevresinde dolaşarak sabahı bekleyecektik. Saat 00.00 sıralarında rüzgar daha da arttı. Su sığ olduğu için demir tarayınca, 5- 6 dakika içersinde teknemiz karaya vurup yan yattı. Hepimiz kendimizi dışarıya attık” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim