Denizcilik endüstrisi ve regülatörler, karbondan arındırma hedeflerine ulaşma yolunda takip edilmesi gereken en iyi yaklaşımı tartışmaya devam ederken, Danish Shipping, uyumluluğa yeni bir bakış açısı getirdi.

Danish Shipping, Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne sunduğu yeni bir raporda, bireysel gemilerin aksine filoların uyumluluğuna bakılmasını önerdi.

Filo temelli bir yaklaşım benimsenmeli!

Danish Shipping, CE Delft tarafından yapılan bir analizi kaynak göstererek, verimlilik gereksinimlerinde filo temelli bir yaklaşım benimsenmesinin, gemilerde CO2 emisyonlarının daha hızlı kontrol altına alınmasıyla sonuçlanacağını iddia ediyor.

Eski gemilerin dönüştürülmemesi yeni inşa edilecek çevre dostu gemileri finanse edecek!

Analiz, eski gemilerin, çevre dostu yakıtları kullanmak üzere dönüştürülmeden, geleneksel yakıtlarla operasyonlarını sürdürmelerine izin verilirse, çok düşük veya hiç CO2 emisyonu olmayan tamamen yeni gemiler inşa etmek için fon açığa çıkacağını gösteriyor. Dolayısıyla analiz, eski gemilerin zamanı gelmeden hurdaya çıkarılmamasından veya mevcut altyapısı zayıf olan yeni nesil yakıtlarla tahrik edilmek üzere dönüştürülmemesinden elde edilen gelirlerin, yeşil teknolojilerle donatılmış yeni gemiler inşa etmek için gereken maliyetleri karşılayacağını işaret ediyor.

Danish Shipping Güvenlik, Çevre ve Denizcilik Araştırma İcra Direktörü Maria Skipper Schwenn; "Dünya filosunun daha verimli hale gelmesi son derece önemli, ancak 2050 yılına kadar karbon nötr olma hedefimize ulaşacaksak, yeni yakıtlar da bu büyük resmin bir parçası olmalı. Analiz, bir teşvik yaratılmadıkça çevre dostu yakıtların bu on yılda kullanımda olmayacağını gösteriyor.'' dedi.

Genel perfomansa dayalı düzenlemeler!

Rapor, tek bir gemiye değil, bir deniz taşımacılığı şirketinin tüm filosuna bağlı olarak genel performansa dayalı düzenlemeler benimsenmesinin, deniz taşımacılığından kaynaklanan genel CO2 emisyonlarını azaltma hedefine ulaşmada daha hızlı ve daha etkili olacağını iddia ediyor.

Danimarka Denizcilik İdaresi, analizi IMO'ya öneri olarak değil, tartışmalara dahil edilebilecek bir dizi fikir olarak sunduğunu bildirdi. Schwenn, "Analiz, IMO üye devletlerini, filo temelli bir yaklaşımın gemiler için yeşil geçişi hızlandırmanın en mantıklı ve iddialı yolu olduğunu görmelerini sağlamak üzere düzenlendi." dedi.

Editör: TE Bilişim