Danimarka gemisinin yükü "hassas"

SeaNews Turkey'in haberine göre Aden Körfezinde önceki gün akşam satlerinde TCG Gaziantep tarafından bulunan Leopard isimli gemi silah yüklü.

Korsanlar bu kez gemiyi ele geçirmek yerine mürettebatı kaçırdılar. Bunun korsanların alışılageldik yöntemlerinden vazgeçtikleri yeni bir yöntem olduğunu uzmanlar değerlendiriyor.

Norveç merkezli Tradewinds'e bilgi veren kaynaklar ise geminin yükünün "hassas yük" muhtemelen de silah olduğunu bildiriyor.

Gemiyi işleten firma Danimarkalı Shipcraft'ın düzenli olarak nükleer madde taşımacılığı yaptığı bildiriliyor, ancak bu gemide nükleer madde bulunduğunu doğrulanmış değil.

Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlığı önceki akşam yayınladığı açıklamada gemiye çıkıldığı ve mürettebata veya korsana rastlanamadığı bilgisini vermişti.

Korsanların geminin işleticisi firmayla temasa geçmiş olabilecekleri bildiriliyor ancak bu bilgi de doğrulanmış değil.

Geçtiğimiz Çarşamba günü gemiyi işleten Shipcraft firmasının başkanı Claus Bech Leopard adlı geminin saldırıya uğradığını ancak daha sonra gemiden hiç bir haber alamadıklarını söylemişti.

Bech, geminin dikenli tel koruması ve gücerte kaportalarının güçlendirilmiş çelikten yapıldığını ve korsanların geminin yaşam mahalline girmelerinin zor olduğunu da açıklamıştı.

 

Editör: TE Bilişim