Dalyan Tekne Kaptanları Tek Tip Giyinecek 

22 Mart Pazar günü Tekne Kooperatifine ait Denizkızı restorantta gerçekleşen toplantı  saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Akabinde divan başkanı Fuat Tufan ve katip üyelerin seçilmesinin ardından genel kurulda alınan bazı kararlar şöyle sıralandı:

  1. Rekabet olmaması için diğer tekne firmaları ile centilmenlik anlaşması yapılması.
  2. Kaptanlara tek tip elbise uygulaması.
  3. Alkollü ve ehliyeti olmayan kaptanlara 3 gün işten men ve 100 lira  para cezası verilmesi.
  4. Kooperatife ait arabaların satışı yerine  yeni araçların alımı için yönetime yetki verilmesi kararlaştırıldı ve oy birliği ile kabul edildi.

Gündem üzerine  konuşma yapan Atilla Gültekin kooperatifin durumu ile ilgili yaptığı konuşmada  “Geçen yaz sezonumuz  çok bereketli olmasa da iyi bir sezon olmuştur. 3 yıldan beri aynı seviyede kazanç olurken geçen sezon %20 artış sağladık ve ortaklarımıza fazla dağıtım yapmış olduk ama maalesef bu defada mazot artışı yüzünden bu fazlalık göze batmadı, şimdiden önümüzdeki sezon için mazotu nasıl daha ucuza mal ede biliriz arayışı içine girdik” dedi.

Kooperatif yönetimi olarak her zaman üyelerin menfaatlerini koruduklarını ve her alanda onlara yardımcı olduklarını belirten Gültekin, “Mesela deniz tekne ehliyeti almak için önceden sağlık raporu almak için en az 100 lira harcanarak Muğla’ya gidiliyordu. Girişimlerimiz sonucunda hiç para harcamadan bu işlemi Ortaca’da Sağlık Gurup başkanlığına alınmasını sağlayarak çözdük.

Tüm resmi kurum ve kuruluşlarla iyi ilişkiler içinde  olduk, herhangi bir kaptanımızın işinde veya kooperatifimizin işlerinde çözüm kolaylığı sağlandı. Bunların hepsinin iyi birer yöneticilik örneği olduğunu sergiledik. Gerçi göze görülmeyen işlerde üyelerimiz bilmediği için sadece iskeledeki görüntü üzerine eleştiriler yapılıyor fakat kooperatif sadece iskeleden yönetilmiyor. Her alanda aktif olmak gerekiyor” dedi.

Restaurant hakkında da bilgi veren Gültekin, “Geçen yıl iyi bir müşteri potansiyeli yakaladık fakat grup yemek fiyatları ucuz oluyor, yemekten ziyade daha çok içecekten para kazanılıyor. Geçen sezon içinde Restaurantın 3’de 2  borcunu bitirdik, kalan kısmını da bu yıl bitirdiğimiz taktirde  önümüzdeki yıldan itibaren sizlere kar payı dağıtacağız. Bu konularda ne söz verdikse, ne vaat ettikse hepsini yapacağız, olmayacak iş yoktur” dedi.

Restaurant’ta geçen yıl müdür olarak çalışan Kamuran beyden çeşitli sebeplerden ötürü ayrıldıklarını belirten Atilla Gültekin, “Kendisine hizmetlerinden dolayı sizlerin adına teşekkür ediyorum. Bu yılda Tarık arkadaşımızla anlaştık kendisine güveniyoruz, yönetimde de büyük bir olasılıkla Eray abimiz sorumlu olacaktır” dedi.

Yönetim olarak kooperatifini haklarını sonuna kadar koruduklarını ve şu an kimseye borçlarının olmayıp, kredi çekmediklerini belirten Atilla Gültekin, “Tüm üyelerimizin 40.000 lira vergisini dünyadaki krize rağmen  kooperatif bünyesinden ödedik, borçlanmadık, restaurantımızın 3’de 2’lik borcunu kapattık, kredi çekmedik. Belki hatamız oldu ama sizlerin kafasını öne eğecek oluşumlar içerisin de olmadık. Hep iyi işler peşinde koştuk, emanetleri bazı arkadaşlar kızsa da kestik yaklaşık 38.000 lira para biriktirdik, bunun 18.000 lirasını sizlere bayram nedeniyle dağıttık, kalan parayla da 10 tane  üye hissesi alarak kooperatif bünyesinde erittik. Böylece turizm pastasının daha çok paylaşılmasını önledik” dedi.

Ardından yapılan genel kurulda mevcut yönetim kurulu güven tazeledi.

TEKNECİLER SEÇİMDE DESTEK SÖZÜ VERDİLER

Toplantıda ayrıca Yerel seçimler ile ilgili de konuşan Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin “Geçen yıllarda biz tekne kuruluşları olarak bir çok zorluklar ve sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntılarda bizi temsil eden  bir tekneci olmadığı için bu dönem Belediye Meclis üyeliği için seçimlere katılma kararı aldım. Bu kararı almadan başta yönetim kurulu ve kooperatif üyeleri yanında tekne işi yapan diğer tekne kuruluşları ve tekne sahiplerinden büyük destek gördüm. Eğer bu gün bana Kooperatif Başkanı Atilla diyorlarsa bu sizlerin sayesindedir. Eğer yarında sizlerin desteği ile Belediye Meclis üyesi Atilla Gültekin olursam, yine sizlerin oyları ile olacaktır. Amacım kooperatif ve Dalyan da ki tüm kayıtlı  teknecilere sahip çıkarak sorunlarına çözüm bulmak olacaktır. Biz teknecilerin dilinden derdinden ancak teknecilik yapan gene bizler anlarız. Hedefim gelir seviyemizi arttırmak, refah içerisinde bir yaşam sağlamaktır. Bunları yaparken kaliteli servisten ödün vermeden çalışmakta ilkemiz olmasıdır. Beni parti adayından ziyade, emeğimizin ve ekmeğimizin savunucusu ve  temsilcisi olarak  görmenizi temenni eder  şimdiden  verecek olduğunuz desteğiniz için  teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilişim