Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Kanalında feribot taşımacılığı için Muğla’ya Hizmet Götürme Vakfı ve Dalyan Tekne Kooperatifi arasında protokol imzalandı.

Proje ile Ortaca Dalyan Mahallesi ile Köyceğiz Çandır Mahallesi arasında bulunan dünyaca ünlü dalyan kanalının iki yakası birleşiyor.

Dalyan Tekne Kooperatifinin, Dalyan Mahallesi ile Çandır Mahallesi arasında bulunan Dalyan kanalı üzerinden feribot ile taşımacılık projesi Muğla Valiliği tarafından olumlu bulunarak uygulamaya konuldu.

Projeye göre Dalyan Denizkızı Restaurant önünden Çandır Mahallesindeki karşı tarafa Dalyan Tekne Kooperatifinin yaptıracağı feribot ile araç, yük ve yolcu taşımacılığı yapılacak.

Muğla’ya Hizmet götürme Vakfı, Dalyan’da iki noktadan araç geçiş teknesi hattını kapalı zarf usulüne göre ihale etti. Denizkızı Restoran önündeki geçiş hattı için en iyi teklifi veren Dalyan Tekne Kooperatifi İhaleyi kazandı.

Muğla’ya Hizmet Götürme Vakfı adına Vali Yardımcısı Kamil Köten ve Dalyan Tekne Kooperatifi adına Başkan Atilla Gültekin arasında protokol imzalandı. Kapalı zarf usulüne göre yapılan ihalenin ardından yapılan protokolle Dalyan Tekne Kooperatifi her yıl tefe/tüfe oranında arttıracağı kira bedeli ile taşımacılığı yapacak.

Protokolün imzalanmasının ardından Araç Geçiş Teknesi (Tekne Feribot) yapılması süreci başladığını ifade eden Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin, ’’Yıllarca süregelen Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinin Dalyan kanalı üzerine yapılacak olan köprü veya araç geçiş teknesi nihayet Dalyan Tekne kooperatifinin girişimi sonucu artık rüya olmaktan çıkarak aktif hale geliyor. Böylece Ortaca ve Dalyan’dan Çandır’a, Sultaniye köyü ve kaplıcalarına, Ekincik köyünden Dalyan’daki birçok çiftçinin sahip olduğu Horozlar, Gedikpaşa, Gökçukur gibi mevkilerde zeytin bahçelerine ister araçlarıyla ister traktörleriyle araç teknesiyle karşıya geçerek gidebileceklerdir’’ diye konuştu.

‘’MUĞLA VALİLİĞİ ÜSTLENDİ’’

Feribot projesinin bölge için zaruri bir ihtiyaç olduğunu belirten Gültekin, ‘’projeyi Devlet adına Muğla’ya Hizmet Götürme Vakfı üstlendi ve ihale etti. Biz de kooperatif olarak ihaleye girdik. Daha sonra Muğla’ya Hizmet Götürme Vakfı’ndan gelen telefonla ihaleyi kazandığımızı, en kısa zamanda gerekli evraklarla Muğla’ya gelerek protokol imzalamamızı söylediler. Şimdi imzalar atıldı ve hizmet adına yapacağımız Araç Teknesi (Tekne Feribotu) yapımına sıra geldi. Üyelerimizden ilk genel kurulda yetki alarak bunu gerçekleştireceğiz’’ şeklinde konuştu.

‘’AMACIMIZ HİZMET ETMEK’’

Amaçlarının para kazanmak olmadığını söyleyen Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin sözlerini şu şeklide sürdürdü; ‘’Kanalın iki yakasında bulunan mahallelerle ulaşımı en kısa sürede sağlamak istiyoruz. En önemlisi kanalın karşı kenarında bulunan Çandır Köyü başta olmak üzere birçok köye itfaiye, ambulans gibi araçların ve yöre halkının her iki taraftaki hizmetlere yönelik olarak ulaşımın en kısa zamanda sağlanmasını istiyoruz. Geçen yıl kooperatifimizin üyesi olan bir kişinin kızı Kaunos rampasında kaza yapmış dakikalarca ambulans beklemiş, nerdeyse kan kaybından kötü bir durum hasıl olma ihtimali doğmuştu. Bölgeye Köyceğiz’den bir ambulans en az 45 dakikada gelmekteyken şimdi bu tekne aracı sayesinde 5 dakikada olay yerine ulaşmış olacaktır. Bu kısa örnek bile bu işin ne kadar zaruri ve ne kadar önemli bir hizmet olduğu açısından önemlidir.’’
Editör: TE Bilişim