Dalgıçlar geminin altını kontrol etti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde geçtiğimiz gece karaya oturan geminin kurtarma çalışmaları kapsamında ilçeye gelen dalgıçlar gemide inceleme yaptı. 

Romanya' dan aldığı hurdayı Erdemir Limanı'na boşalttıktan sonra fırtınaya yakalanan ve dalgaların kıyıya sürüklediği Tanzanya bayraklı 2319 groston, 3468 DWT olan 1979 yılı yapımı 120 metre uzunluğundaki 'CROATIA ZANZIBAR' isimli kuru yük gemisi için kurtarma çalışmalarına devam ediliyor. Çalışma kapsamında Ereğli'ye gelen Batı Karadeniz Su Altı Denizcilik dalgıçları hazırlıklarını tamamladıktan sonra dalış yaptı. Çevre halkının meraklı gözlerle izlediği çalışmalar yaklaşık yarım saat sürdü. Dalgıçlar çalışmalarını tamamladıktan sonra sudan çıktı. 

Yapılan çalışmada gemide zarar olup olmadığı ve çevreye de zarar verip vermediğini kontrol ettiklerini kaydeden Batı Karadeniz Sualtı Denizcilik sahibi Birol Velioğlu, geminin altında herhangi bir zarar olmadığını söyledi. 

Velioğlu açıklamasında "Bölgeye Batı Karadeniz Sualtı Denizcilik olarak 3 dalgıçla geldik. Amacımız gemide çevreye hasar verecek bir zararın olup olmadığını, yakıt ya da yağ sızıntısı olup olmadığını. Gemide bir hasar yok. Gördüğünüz gibi gemi, 20-30 metre mesafede oturmuş durumda. Artık bundan sonraki kurtarma çalışması ne durumda olacak. Bu çalışma ile ilgili olarak şirket yetkilileri ya da armatörü karar verecek. Biz sadece genel su altı sörvey yaptık. Biz sadece gemi ile ilgili durumları aktarmakla görevliyiz." dedi. 

 

Editör: TE Bilişim