Şimdi de Bangladeş

Dakka’da 200 yolcu taşıyan feribot alabora oldu, sadece 75 kişi kurtarılabildi. Arama çalışmalarının yavaşlığı ise halkı çıldırttı.

Bangladeş’in başkenti Dakka yakınlarında bir feribot alabora oldu. Yaklaşık 200 yolcu taşıyan feribottan 35 kişi sağ kurtarılırken, 28 kişinin cesedine ulaşıldı. Yaklaşık 40 kişi ise kıyıya yüzerek kurtulmayı başardı. Bangladeşli yetkililer, geriye kalan en az yüz kişiden ise artık umut olmadığını açıkladı. Munshiganj Bölgesi Emniyet Müdür Yardımcısı Saiful Hassan Badal, “Aradan çok zaman geçti. Gemi tamamen suya gömüldü. Artık canlı kimseye ulaşmamıza imkan yok” dedi. ‘Bizi dinlemedi’ Başkent Dakka’dan Şeriatpur’a giden feribotun, şiddetli fırtına sebebiyle battığı belirtildi. M.V. Miraj-4 isimli gemide kaç kişinin bulunduğuna dair net bir sayı ise henüz açıklanmadı. Feribottaki yolcuların büyük çoğunluğunu, hafta sonu için evine dönen öğrenciler ve işçiler oluşturuyordu. Kıyıya yüzerek kurtulmayı başaran 50 yaşındaki Abdur Rahman, “Aniden fırtına çıktığında tüm yolcular kaptandan kıyıya çekip beklemesini istedi. O ise bizi dinlemedi. Kısa süre sonra ise alabora olduk” dedi. Kıyıda yakınlarının kurtarılmasını bekleyen yüzlerce kişi ise, arama çalışmalarının yavaşlığı ve yetersizliği sebebiyle büyük tepki gösterdi.

Kayıp oğlundan haber almak için kıyıda bekleyen Sabuj Mia, “Aradan onca saat geçti ancak hiçbir gözle görülür ilerleme kaydedilmedi” dedi.

Editör: TE Bilişim