Ankara Feribotu ile Reina-1 gemisi arasında meydana gelen kaza ve gemilerden birinin batması, akıllara Adriyatik'te yine iki Türk gemisinin çarpıştığı Deval-Selin gemileri kazasını getirdi.

1989 yılının Nisan ayının 10'unda; Adriyatik'in tam ortasındaki Palagruza adasının 10 deniz mili güneyinde  Yugoslavya sahilinden 70 deniz mili açıkta kesif siste iki Türk şilebi çarpışmış, 14 denizci Adriyatik'in sularında kaybolmuştu.

Her ikisi de Türk Bayraklı olan gemilerden birisi 3100 DWT'luk M/V Deval, diğeri 3500 DWT'luk tonluk M/V Selin gemileriydi. İki geminin de bağlama limanı İstanbul'du. Gemilerden Deval demir cevheri, Selin ise çelik profil yükü taşımaktaydı.

Çarpışmadan sonra 17 mürettebatı bulunan Devai gemisi batmış, 14 Türk denizcisi Adriyatik'in sularında kaybolmuştu. 

Kaza yeri Ankara Feribotu ile Reina-1 gemisinin çarpıştığı bölgenin biraz kuzey-batısındaydı. 

Kazadan sonra önemli bir hasar almayan Selin şilebi arama-kurtarma çalışmalarına katılmıştı. Kazadan kısa süre sonra batan Deval gemisinden ancak 3 denizcikurtarılabilmiş tüm aramalara rağmen 14 denizci (tamamı Deval gemisinden) bulunamamıştı. Kaza, talihsiz denizcileri uykuda iken yakalamıştı.

Kurtarılan 3 denizciyi de kazadan sonra geminin imdadına koşan Selin gemisi kurtarmıştı. Gemicilerden ikisinin durumu iyiydi, ancak hastaneye kaldırılması gereken bir kazazede İtalyan helikopterlerince hastaneye kaldırılmıştı.

Bu kazada da Selin gemisi, Deval gemisine tam bordadan bindirmişti. 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim