Dağ’dan Evcin’e Cevap

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ Ak Parti Yalova Milletvekili İlhan Evcin’in Çiftlikköy Belediyesi hakkında yaptığı yorumlara cevap verdi.

Metin Dağ’ın açıklamaları şöyle; “Yalova dışında olduğum günlerde Sayın Milletvekilimiz İlhan Evcin’in şahsım ve Çiftlikköy Belediyesi hakkında yaptığı yorumlara kısa da olsa bir cevap verme gereği hissettim.

Öncelikle Sayın Milletvekilimizin, GESAD tarafından ilçemize kurulacak organize sanayi bölgesi ile ilgili düşüncelerine katılmadığımı; Çiftlikköy ve Yalova kamuoyunun da katılmadığına inandığımı belirtmek isterim. Sayın Milletvekilimiz maalesef üzücü açıklamalar yapmaktadır. Bu açıklamaların dışarıdan Yalova’ya gelerek yatırım yapmak ve iş imkanı yaratmak isteyen insanlara karşı hoşgörülü bir hareket olmadığı kanaatindeyim.

Bugüne kadar sözlerimin hep arkasında durdum. Dün ne dediysem bugün de aynı şeyleri söylüyorum. Sayın Milletvekilimiz açıklamasında belediye başkanlığının iş bulma kurumu olmadığını söylemiş. Ufak yerlerde, hele hele ekonominin böylesine zor koşullar altında dönemlerde vatandaşlarımızın ilk koştuğu kapı belediye başkanlarının kapısıdır. Sayın Milletvekilimizin bu konuda bizim üzerimizden yükü alacak projeleri varsa kendilerine şimdiden teşekkür ederim.

Organize sanayi bölgesi ile ilgili olarak Çiftlikköy Belediye Başkanlığı şu ana kadar sadece ve sadece arazi çalışması için ön izni vermiştir. Bunun ötesinde belediye meclisimize herhangi bir resmi müracaat yoktur. Olduğu takdirde halkımızın demokratik haklarını kullanarak seçtikleri belediye meclis üyeleri en doğru kararı verecektir.

Sayın Milletvekilimize sormak istiyorum. Acaba bu sözleriyle toplum yararına olacak bir konuda Çiftlikköy Belediye Meclis üyelerine siyasi bir baskı mı yapmaktadır? Bunu da kamuoyunun dikkatine sunuyorum.

Gelelim organize sanayi bölgesinin kurulacağı arazi meselesine. GESAD’ın ilk müracaatı Gacık Köyü altında mera vasfında olan bir yerdi. Aynı zamanda eğitim kurumları ve okullar yapılacak bu arazi için ön çalışma onayı vermiştik. Ama şu anda söz konusu olan ikinci yer konut alanı değil, 1 / 25 binlik çevre düzeni planında işlendiği gibi organize sanayi rezerv alanıdır.

Sayın milletvekillerimizden şahsım olarak ilimize çok daha fazla zarar verecek projelere karşı durmalarını, ilimizdeki işsizliği sona erdirecek projelere ise destek olmalarını beklerdim.

Ayrıca Çiftlikköy’e yapılacak her yatırım konusunda bu denli olumsuz eleştirilerin olmasına da anlam veremiyorum. Daha önce Etibank örneğinde olduğu gibi Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yatırımı konusunda da siyaseten destek almadığımız gibi eleştiri alıyoruz. Neden Yalova’nın diğer bölgelerine yapılan yatırımlar destekleniyor da söz konusu Çiftlikköy olunca siyasiler soğuk yaklaşıyor anlamış değilim. Oysa biz sadece Çiftlikköy için değil ilimizin her köşesine yapılacak yatırımları çevreye zarar vermediği sürece desteklediğimizi her fırsatta dile getiriyoruz.

GESAD’ın kuracağı organize sanayi bölgesi konusunda toplumun kafasını yanlış demeçler ve açıklamalarla fazla karıştırmadan Sayın Valimizin önderliğinde, konuyla ilgili diğer kurumların atanmışları ve seçilmişleri bir araya gelmeli ve yapılan çalışmalar net bir şekilde ortaya koyulmalıdır.

Daha önce de söylediğim gibi ilimize yapılacak yatırımlar konusunda neyin nerede yapılacağının belirlenmesi için 1 / 25 binlik çevre düzeni planı acilen ele alınmalı ve bu alanlar belirlenmelidir.
Çiftlikköy Belediye Başkanı olarak sadece ilçemize değil, Yalova’nın hangi köşesinde olursa olsun istihdam yaratacak, ekonomik katkı sağlayacak ve doğal güzelliklere zarar vermeyecek her yatırımın yanında olduğumu bir kez daha belirtirim.”

 

Editör: TE Bilişim