D-MARİN, MARİNA YATIRIMLARINA KARADAĞ İLE DEVAM EDİYOR 

Doğuş Grubu’na bağlı D-Marin, Doğu Akdeniz Çanağı’nda bölgesel lider olma hedefiyle girdiği marinacılık sektöründeki atılımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Bugüne kadar Türkiye, Hırvatistan ve Yunanistan’da sahip olduğu 10 marina ile hizmet veren D-Marin, son hamlesini Karadağ Budva’da bulunan Dukley Marina’yla yönetim anlaşması imzalayarak yaptı. Türkiye’de marinacılık sektörüne ilk olarak 2003 yılında D-Marin Turgutreis ile adım atan Doğuş Grubu, genişleme hedefi doğrultusunda 2009 yılında D-Marin Didim’i hizmete sundu.

2010 yılının son çeyreğinde ise Port Göcek’i devralarak D-Marin Göcek adıyla D-Marin’e dahil etti. Hırvatistan’daki ilk marina yatırımını Sibenik'te yer alan Mandalina Marina'nın işletmeciliğini üstlenerek hayata geçiren D-Marin, böylelikle Türkiye dışındaki ilk yatırımını 2009 yılında gerçekleştirmiş oldu. Eylül 2011 tarihi itibarıyla Mandalina Marina’nın ana hissedarı olan grup, marina hizmetlerini D-Marin Mandalina adı altında sürdürmeye başladı.

Nisan 2012'de, Hırvatistan'ın en büyük marinası olan D-Marin Dalmacija ve şehir marinası konseptindeki D-Marin Borik de D-Marin ailesine katıldı. D-Marin; Aralık 2012'de, Akdeniz'in en büyük marina ağı olan ve toplamda 21 marinası bulunan Hırvat Adriatic Croatia International (ACI) Group'un % 6,92 hissesini alarak Hırvatistan'daki yatırımlarını daha da genişletti.

Nisan 2014’de tamamlanan ek hisse alımı sonrasında D-Marin, ACI’daki toplam hisse oranını % 10,87'ye yükseltti. Yunanistan’ın önde gelen gruplarından Latsis Grubu’na ait Flisvos Marina’yla, Aralık 2012 ayında yüzde 50-50 ortaklık anlaşması imzalayarak D-Marin Yunanistan’daki ilk marina yatırımını gerçekleştirdi.

Ocak 2013’te Kiriacoulis Grubu ile Yunanistan’ın en büyük marina zinciri MedMarinas S.A. üzerinde bir ortaklık anlaşması imzalayan D-Marin, Gouvia, Lefkas ve Zea marinalarını da portföyüne ekledi. D-Marin, Şubat 2015’te Kiriacoulis Grup’la yaptığı son anlaşma ile hisse oranını %90’a yükseltti.

D-Marin’in yeni adresi Karadağ Üç ülke ve üç denizde on marina ile hizmet veren D-Marin, geçtiğimiz ay Karadağ Budva’da bulunan Dukley Marina Budva ile yaptığı yönetim anlaşması ile aktif olduğu ülke sayısını 4’e çıkartırken toplam marina sayısını da 11’e yükseltti. Bu anlaşma ile uzun yıllardır marinacılık sektöründe biriktirdiği bilgi ve deneyim sayesinde D-Marin ilk kez bir marinanın işletmeciliğini üstlenmiş oldu.

Grup böylece Doğu Akdeniz Çanağı’ndaki en büyük marina zinciri olarak toplamda 8.770 yat kapasitesi ile hizmet vermeye başladı. D-Marin, önümüzdeki dönemlerde de Akdeniz’ deki yatırımlarına devam ederek marina ağını genişletmeyi hedeflemektedir.

Editör: TE Bilişim