D-Marin Barselona Marina’nın % 70’ini Satın Aldı

2016 yılının ilk büyük haberi dünyanın en büyük süper yat bakım tesislerinde içinde bulunduğu Marina Barcelona 92 (MB’92)’nın satışı oldu.

220 metre uzunluğundaki lüks süper yatlara hizmet verecek kapasitedeki Marina Barcelona 92 (MB’92) Türkiye’nin önemli holdinglerinden Doğuş Grubunun D-Marin Yatırım Holding’i marinanın % 70 hissesini satın aldı.

Satın alma ile birlikte marinaya yapılacak olan yeni yatırımlar ve büyük genişletme planları da duyuruldu. Marina-Barcelona-D-Marin MB’92’nin mevcut yönetimi yeni ticari yapıda % 30 hissesini koruyacak ve tersanenin günlük işlerini kontrol etmeye devam edecek. Yatırım planları sonrasında Marina Barcelona 92 hem Akdeniz’de hem de Atlantik kıyılarındaki en büyük marina olmanın yanı sıra marinaya ikinci bir süper yat lifti de monte edilecek. Bu yeni lift ile 4.000 ton ağırlığa kadar yatlara hizmet verilebilecek ve lift 2017 yılında hizmete girecek.

Barselona Marina’da ilk genişleme çalışmaları 2010 ile 2012 yılları arasında gerçekleşti. Bu yenilenme çalışmalarına eski tesislerin satın alınması ve yenilenmesi damgasını vurdu. Kara park alanları tamamlandı ve hizmet vermeye başladı. Marinanın ikinci yenilenme çalışmaları ise eski liftin iki katı kapasiteye sahip yeni liftin monte edileceği alanın yapımı ile bugünlerde başladı.

Marina-Barcelona-D-Marin Doğuş Grubu'nun bir iştiraki D-Marin Investments Holding B.V. şirketi marinanın % 70,005 hissesine sahip olurken kalan hisseler ise mevcut yönetimden Jorge Ventosa (% 14.514), Pepe García-Aubert (% 8) ve Katalan Finans Kurumu Deva 98 S.L. (% 7.481) hisseyi kontrol edecek.

Marina-Barcelona-D-Marin 2016 yılının ilk büyük satışı olarak kayıtlara geçen Marina Barcelona 92 satışının 80 milyon Euro olduğu ve satışın 2010 yılında başlayan yenilenme planının bir parçası olduğu belirtiliyor. İlk genişleme aşaması sonrasında marinaya komşu ticari tersane Union Naval de Barcelona’nın arazisinin eklenmesi ile marinanın değerinin 35 milyon Euro’ya çıktığı ve 2. faz yenilenme ile eklenecek olan dev lift ile 2017 yılında çok değerli bir yatırım haline dönüşecek.

Doğuş grubuna yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre D-Marin yakın gelecekte Akdeniz’de ve Atlantik kıyılarında çok önemli yeni marinalar ile bölgedeki varlığını geliştirmeye çalışacak.

Editör: TE Bilişim