Ayvalık’ta Cunda Adası’nın Yeni Yüzü Beğenildi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin turistik Cunda Adası’nda belediyenin sezon öncesi yaptığı değişiklik beğenildi. Ayvalık’ta Cunda Adası’nın yeni yüzü beğenildi

Sahili baştan başa kaplayan lokanta ve kahvehane çardakları kaldırılırken, vatandaşlar sahilde daha rahat gezme olanağı buldu. Cunda Adası’nda belediyenin yaptığı değişiklik beğenildi. Sahili kaplayan çardaklar tamamen kaldırılırken, sahil balıkçı kayıklarıyla, yolcu tekneleri ve tatile gelen vatandaşlara kaldı.

Vatandaşlar yapılan değişikliği olumlu karşıladı. Tekne sahibi İbrahim Dizlek, “Doğduğum büyüdüğüm Ayvalık Cunda Adası için büyükler böyle uygun gördü. Biz de sevdik beğendik. Böylesi daha güzel” dedi. Ali Eden ise, “Daha önce çardaklar sahildeydi. Teknelerimiz vardı. Rahatsız oluyorduk. Bir müşteri geliyor. İki tane bira içemiyoruz kayığımızda. Müşteri rahatsız oluyormuş. Adam iki tane büyük rakı içiyor rahatsız olmuyor. Biz bir bira içiyoruz kayığımızda rahatsız oluyorlar. Ama, şimdi çok güzel oldu. Sahil açıldı” dedi.

Hüsnü Dizlek de, “Daha önce çardaklar deniz kenarında olduğundan tabi insanlar yazın yoğun olduğundan sıkışıklık kargaşa söz konusuydu. Ama şimdi sahildeki çardaklar mekanların önüne alınınca daha bir boşluk oldu. Gelen turistler yazıkçılar daha rahat gezme imkanı buldu. En azından denizimizin önü açıldı. Ayvalık’ı ve adaları görebiliyoruz. Ondan sonra teknelerimiz rahat rahat girebiliyor. Tekneler müşterilerini rahat rahat indirebiliyorlar. Ada için süper oldu. Ada oksijen aldı” dedi.

Görüşlerini aktaran Özhan Parlak ise, “Daha önce insanlar sahilde rahat rahat yürüyemiyordu. Çardaklar, sahilden öne çekildi. Sonra hem sahil hem deniz görüntüsü daha güzel oldu. Geçen sene restoranlar sahil kesimindeydi. Buradaki görüntü biraz daha kirli görünüyordu. Bu sene çardaklar üst tarafa alınınca daha güzel oldu. Umarım halkımız da beğenmiştir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim