Bu hafta Almaya ve Tayvan’dan yola çıkan büyük yolcu gemileri cruise sektörünün birkaç ay içerisinde canlanarak seferlerine başlayacağını gösteriyor.

Sefere başlayan ilk büyük yolcu gemisi, TUI Cruises tarafından işletilen Mein Schiff 2 oldu. 111.554 brüt tonluk yolcu gemisi, 24 Temmuz'da Almanya Hamburg’dan sefere çıkarak Baltık’ta hiçbir limana uğramadan üç günlük bir yolculuk yaptıktan sonra bugün 27 Temmuz'da Hamburg'a geri dönecek. Geminin 1.200'den fazla yolcu ile denize açıldığı bildirildi.

İlk seferden iki gün sonra, 26 Temmuz'da Genting Cruise Line’ın Dream Cruises markası da Tayvan’dan yola çıkan 75.338 brüt tonluk Explorer Dream gemisiyle dört günlük bir seyire başladı. Gemi seyahatini tamamen yerel sularda, Genting adaları, Peng Hu, Matsu Adası ve Kinmen adaları gibi noktalarda tamamlayacak.

Her iki yolcu gemisi programı dünyanın farklı bölgelerinde çalışırken, her ikisi de benzer kısıtlamalar getirdiğini açıkladı.

TUI’den Mein Schiff 2 normalde 2.900 yolcu barındırıyor ancak hat kapasitesini yüzde 60 ile sınırlandıracağını, sadece balkonlu ve süitli kabin rezervasyonlarını kabul ettiğini söyledi. Gemideki yolcular sosyal mesafelerini korumaları için teşvik ediliyor, tüm yiyecekler self servis büfelerde servis ediliyor ve ek sağlık kontrolleri uygulanıyor.

Editör: TE Bilişim