Costa Fascinosa Marmaris’te

2012 mayıs ayında Venedik’te yapılan vaftiz töreniyle denize indirilen Costa’nın yeni devi Fascinosa, Marmaris’e ilk ziyaretini 3535 yolcu ve 1026 mürettebat ile 20 haziran Perşembe günü gerçekleştirdi. 290 metre-114,500 grostonluk yüzen şehir bu haftaki programında İstanbul ve İzmir uğraklarını iptal ederek Pire Limanı ve Türkiye’den sadece Marmaris Limanı’nı ziyaret etti.

Misafirleri, bir yandan çiçeklerle karşılanıp maraş dondurması ve baklava ikram edilirken, bir yandan da folklör ekibinin kendileri için düzenlediği yerel halk oyunları ve sema gösterisini keyifle izledikten sonra bir kısmı tekne turlarıyla Marmaris koylarında güneşin ve denizin tadını çıkarırken büyük bir kısmıda merkeze inip bol bol alışveriş yaptılar.

Ayrıca Costa Fascinosa gemisinde, gerçekleştirdiği ilk ziyareti anısına, Liman ve Gemi yönetimleri arasında plaket töreni yapıldı. Marmaris Liman İşl.A.Ş. Genel Müdürü Şükrü Tugay, gemi kaptanıyla yaptığı görüşmede, Fascinosa’nın sürpriz ziyaretinden memnun olduklarını, Marmaris’te kendilerini evlerinde gibi hissedeceklerini düşündüğünü belirterek, önümüzdeki sezonlarda Costa Fascinosa’yı Marmaris’e daha sık beklediklerini söyledi. Şükrü Tugay yaptığı açıklamada; “Olaylar nedeniyle İstanbul ve İzmir’i iptal edip bize gelen gemileri buruk bir şekilde karşılıyoruz, hatta sevinemiyoruz bile,  keşke ülkemizde yaşananlar olmasaydi da her gemi planına sadık kalsaydı ve bu gemi bize  gelmek zorunda kalmasaydı ,  ülke imajımızın zedelenmesi uzun vadede hepimiz için kayıplara yol açar. Tek tesellimiz İzmir ve İstanbul’u pas geçen geminin rakip ülkeye gitmeden yine bir Türk limanını seçmesidir. Önemli olan Marmaris’in bir günlük kazandığı bir gemi değil,  ülkemizin huzurudur. Bizlerin temennisi, bu gemilerin hangi Türk limanına olursa olsun yeterki ülkemize daha çok gelmesidir.” dedi.

Editör: TE Bilişim