İtalya’da Costa Concordia gemi kazasının üzerinden bir hafta geçti. Şu ana kadar 11 cesedin çıkarıldığı gemide arama kurtarma çalışmaları kötü hava koşulları nedeniyle ikinci kez durduruldu.

Ölenlerin yakınları gemi enkazının bulunduğu yere gelerek çiçek bırakırken, kayıp 24 kişinin akrabaları bölgeden bir an olsun ayrılmıyor.

Saatte 40-50 kilometre hızla esen rüzgar, yarısı sular altındaki dev yolcu gemisindeki çalışmaları güçleştiriyor.

Bu arada kaza anında gemide neler yaşandığı konusunda yapılan tartışmalara her geçen gün yeni iddialar ekleniyor. Son olarak geminin kaptanının, kaza meydana geldikten sonra aşçıdan yemek istediği ortaya çıktı. Bir Filipin televizyon kanalına konuşan geminin aşçısı Rogelio Barista, Costa Concordia’nın kaptanı Francesco Schettino’nun kazadan bir saat geçmeden kendisi ve bir kadın için yemek siparişi verdiğini söyledi.

İtalyan medyası da kaptanın birlikte yemek yemeyi planladığı kadının fotoğraflarını yayımladı. Kimliği açıklanmayan kadının gemiye geçen Cuma günü bindiği ve kayıtlı bir yolcu olduğu açıklandı.

İtalya’nın batısındaki Toskana bölgesi sahillerindeki Giglio adası açıklarında geçtiğimiz Cuma günü batan gemide, dalgıçlar dün arama kurtarma çalışmalarına aralıksız devam etti. Yaklaşık 3 bin 200 yolcu ve bin mürettebat taşıyan gemiden en son üç gün önce beş kişinin cesedi çıkarılmıştı.

Kruvaziyerin kaptanı Schettino ise ev hapsinde tutuluyor.
Editör: TE Bilişim