Jeneratör dairesinde çıkan yangından sonra motorları duran ve Hint Okyanusu'nda sürüklenmeye başlayan İtalyan gemisi Costa Allegra Seyşeller'e demir attı.

Bölgedeki bir Fransız balıkçı gemisi tarafından çekilerek adaya getirilen ve Victoria Limanı'na demirlenen Costa Allegra'da bulunan binden fazla yolcu ve mürettebatın tahliye edilmesi bekleniyor.

Costa Allegra, geçen ay İtalya kıyılarında kara oturan ve ardından su alarak batan Costa Concordia gemisiyle aynı şirkete ait. Costa Concordia'da 32 kişi ölmüştü.

Costa Crociere şirketinden yapılan açıklamada, jeneratörlerin bulunduğu bölümde çıkan yangının geminin başka yerlerine sıçramadığı, ölen ve yaralanan olmadığı belirtildi.

Seyşeller'e getirilen gemideki tahliye işlemine sağlık durumu kötü olan yolculardan başlanacak.

Üç gün boyunca elektrik ya da sıcak yemek imkanı bulamayan yolculara helikopterlerle yardım ulaştırılmıştı.

Jeneratörlerin çalışmaması nedeniyle havalandırma sistemi de kullanılamayan gemide, yolcular güvertede zaman geçirmişlerdi.

Gemöinin yolcuları ve mürettebatı için Seyşeller'de kalacak yer ayarlanmaya çalışılıyor. Ancak otellerin büyük ölçüde dolu olması nedeniyle yolcuların bir an önce İtalya'ya gönderileceği bekleniyor. Yolcuları taşımak üzere uçaklar da Seyşeller'de hazır bekletiliyor.

Madagaskar'dan Cumartesi günü 636 yolcu ve 413 kişilik mürettebatla kalkan geminin, tur kapsamında bugün Seyşeller'de olması planlanıyordu.

Gemi daha sonra İskenderiye ve Napoli'ye uğrayacaktı.

Costa Allegra'nın makine dairesinde incelemelerin sürdüğü kaydedildi. geminin sahibi şirketten yapılan açıklamada, Costa Allegra'nın olağan bakımının 2011 yılının Ekim ayında yapıldığı belirtildi.
 

Editör: TE Bilişim