CNR Avrasya Boat Show Bakan Arslan'ın Katılımıyla Açıldı

VIP açılışı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan'ın katılımıyla gerçekleştirilen fuar yarın başlayacak ve 18 Şubat'a kadar sürecek-

 Her bütçeye uygun tekne, bot ve yatın sergilendiği 11. Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarının (CNR Avrasya Boat Show) VIP açılışı gerçekleştirildi.

Pozitif Fuarcılık ile Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) iş birliğinde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, KOSGEB ve İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından desteklenen fuarın VIP açılışına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan katıldı. Tekne ve yat meraklısı vatandaşlar için yarın CNR Expo'da kapılarını açacak olan fuarda binden fazla marka yer alacak.

Fiyatları 4 bin liradan başlayan, her bütçeye uygun 300'ün üzerinde tekne, yat ve yelkenlinin sergilendiği fuar, Princess, Sealine, Hanse, Azimut, Moody, Prestige, Dufour, Jeanneau, Azuree, Sunseeker gibi dünya markalarının en iddialı motor, yat ve yelkenlilerine ev sahipliği yapıyor. Milyon dolarlık yatların dünya ve Türkiye tanıtımlarına ev sahipliği yapan fuarda, teknoloji, tasarım ve konforu bir arada sunan süper yat, mega yat, katamaran, yelkenlinin yanı sıra amatör denizciler için daha az bütçeyle sahip olunabilecek tekneler de sergileniyor.

 Fuarda öne çıkan tekne ve yatlar Amatör balıkçılık malzemeleri, deniz tekstil ürünleri, dalgıç malzemeleri, şişme bot, jet ski gibi denizcilik sektörüne ait tüm aksesuar ve ekipmanların da yer aldığı fuar, 85 bin metrekarelik alanda organize ediliyor.

Fuarda İngiliz yapımı Princess 82 isimli tekne 25,5 metrelik uzunluğuyla en büyük tekne olarak öne çıkarken, orijinal konseptin çarpıcı ve füturistik çizgilerle birleştiği yerli yapım 78 Flybridge Evolution 23,98 metre uzunluğuyla ilgi çekiyor. Etkinlikte ilgi çeken diğer tekne ve yatlar arasında yelken performansı ile konforun bir araya getirildiği Hanse 588, manevra kabiliyeti yüksek Prestige 680, yeni tasarımlı Jeanneau 54 ve Jeanneau 51, yeniliklerle segmentindeki standartları tekrar tanımlayan Sealine F530, gücü ve dengeli yapısıyla adından söz ettirmesi beklenen Sun Odyssey 479 da bulunuyor.

İtalya'dan sonra ilk kez Türkiye'de Fuarda ilgi çekmesi beklenen botlardan biri de Çarkçı Denizcilik tarafından sergilenen İtalyan markası Zar Formenti'nin en lüks botu olan 85 Sport Luxury modeli. Çarkçı Denizcilik tarafından Türk denizseverler ile buluşturulan Zar 85 SL, çift kişilik yatağa dönüştürülebilen bir konsola sahip ve masasında 8 kişiye kadar alan sunuyor.

Çarkçı Denizcilik Genel Müdür Yardımcısı Furkan Çarkçı, teknelerde ÖTV'nin sıfırlanmasının sektörün büyümesi için atılmış çok doğru bir adım olduğunu belirterek şunları söyledi: "Üç tarafımız denizlerle çevrili. Ancak bu büyük potansiyelden çok fazla yararlanamıyoruz.

Uygulamaya geçen ÖTV indirimi, sektörün önünü açacaktır. Gerek yabancı bayraklı yatların Türk bayrağı altında dünya denizlerinde seyretmesi, gerekse denizciliğe tutkulu ancak maliyet nedeniyle tereddütlü olan büyük bir kitleyi motive edecektir."

Zar 85 SL'nin tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek kapasitede üretildiğini dile getiren Çarkçı, her kullanıcının ihtiyacını karşılayacak geniş aksesuar çeşitleri ile sunulan botun İtalya'dan sonra ilk kez Türkiye'de sergilendiğini aktardı. Yarın yat ve tekne meraklılarının ziyaretine açılacak fuar 18 Şubat'ta sona erecek.

Editör: TE Bilişim