Dünyanın en büyük konteyner gemisi CMA CGM Marco Polo, önceki gün Malta'nın Freeport Terminalinin 2 numaralı Kuzey rıhtımına yanaştı.

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, 16.000 TEU taşıma  kapasitesi bulunan geminin boyu 396 metre, eni 54 metre ve gemi 16 metre su çekimine sahip. 

Gemi ayrıca en son çevreci teknolojilerle donatılmış durumda. 

Geminin armatörü olan CMA CGM, aynı zamanda dünyanın en büyük 3. Konteyner işletmecisi olma ünvanına da sahip. 

CMA CGM Marco Polo, Güney Kore'deki Daewoo Tersanesinde inşa edildi. Gemi, Birleşik Krallık bayrağını taşıyor. 

CMA CGM Marco Polo aslında şirketin inşa ettirmekte olduğu 3 gemilik 16.000 TEU serisinden ilki.  Diğer gemilere de büyük kaşiflerin adları verilecek, Marco Polo'da olduğu gibi.

Bu serinin diğer iki gemisi 2013 yılı içerisinde CMA CGM'ye teslim edilecek. 

CMA CGM Marco polo, şirketin en önemli haftalık servisinde göreve başladı. Bu servis, French Asia Line ya da kısa adıyla FALI olarak biliniyor. 

Gemi, Freeport'a gelmeden önce Ningbo, Şanghay, Xiamen, hong Kong, Chiwan,Yantian, port Kelang, Tangier, Southampton, Hamburg, Bremerhaven,  Rotterdam ve Zeebrugge Limanlarına uğradı. Freeport'tan sonra ise Khor Al Pakkan, Jebel Ali ve Ningbo limanı ile sefer son bulacak.

CMA CGM'nin en büyük konteyner gemilerinden 11'i FALI servisinde sefer alıyor. 

CMA CGM Marco Polo, FALI sefer döngüsünde düzenli olarak Freeport'a uğrayacak. 

CMA CGM Marco Polo gemisinin seferlere başlaması grubub 20 yıl önce Çin'de ilk ofisin açılmasıyla başlatılan stratejisini güçlendirdi.  Grubub halen Çin'den Avrupa'ya Kuzeyve Güney Amerika kıalarına, Avustralya ve Afrika'ya ulaşan 34 farklı servisi bulunuyor. Grubun her 5 saatte bir gemisi Çin'den değişik limanlara hareket ediyor.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim