Çin Vale’nin mega demir cevheri gemilerine yasak koyarken, Vale’nin yeni gemisi Brezilya’ya ulaştı .

Çin Ulaştırma Bakanlığı dev kuru yük gemilerini ve petrol tankerlerini yasakladığını duyurdu. Çin ve Brezilyalı madencilik şirketi Vale, Vale'nin büyük gemileriyle Çin'in Dalian limanına 380.000 tonluk demir cevheri sevkiyatı yapmasının ardından, görüşmelere başlamıştı. Çin, yeni düzenlemelerinde Vale'den bahsetmese de, söz konusu düzenlemelerin Vale'ye cevap niteliğinde olduğu düşünülüyor.

SteelOrbis'in daha önce bildirdiği üzere,  Vale Filipinler merkezli faaliyet gösterecek Ore Fabrica adlı yeni bir gemi almıştı. Vale, Ore Fabrica'nın taşıyacağı demir cevherini, Çin limanlarına girebilecek boyutta gemilere aktararak Çin'in yasağını aşmayı amaçlıyordu.

Vale ayrıca, 400.000 ton demir cevheri taşıma kapasitesine sahip Vale Rio de Janeiro gemisinin Brezilya, Vitoria'da bulunan Tubarão limanına ulaşacağını duyurdu. Vale, 2008 yılından beri 400.000 mt kapasiteli gemiyle, Espírito Santo liman idaresinin desteğiyle Tubarão limanında manevra çalışmaları yaptığını açıkladı.

Manevralar sırasında, gemi hareketlerini gözlemek için simülatör kullanıldı. Bu sayede geminin durumunu analiz etmenin ve geminin güvenliğini sağlamanın mümkün olacağı belirtildi. Vale Rio de Janeiro gemisinin bir sonraki durağı Umman'ın Sohar limanı olacak.

Editör: TE Bilişim