Çin'in gemi inşa endüstrisi, Güney Kore merkezli gemi inşa şirketleriyle aralarındaki açığı kapatmak istedikleri LNG tankeri segmentinde rekor kıran bir sipariş ve büyüme ile 2022'ye güçlü bir başlangıç ​​bildirdi. Yeni LNG tankeri siparişlerinin haberi, Clarkson Research'ün Çin'in 2021'de gemi inşa sipariş hacminde Güney Kore'yi geride bıraktığını açıklamasının hemen ardından geldi.

1,1 milyar dolar değerinde 6 gemi!

China State Shipbuilding Corporation Hudong-Zhonghua ve China Shipbuilding Trading'in Japon Mitsui O.S.K. ile 1,1 milyar dolardan fazla değerde bir gemi inşa sözleşmesi imzaladığı bildirildi. Sipariş edildiği belirtilen altı büyük LNG gemisi siparişinin, son on yılda bir Çinli gemi inşa şirketi tarafından gaz tankeri inşası için verilen en büyük tek sipariş ile en büyük sözleşme tutarı olduğu bildirilidi. Sipariş, Hudong Zhonghua tarafından bağımsız olarak tasarlanan "Changheng Serisi" olarak bilinen her biri 174.000 m3 kapasiteye sahip en yeni nesil 6 gaz tankerini kapsıyor. 

Aynı zamanda China Shipbuilding Corporation'ın bir yan kuruluşu olan China Shipbuilding Leasing de Hudong Zhonghua ile dördüncü LNG tankeri siparişini onayladı. China Shipbuilding Leasing ve Hudong Zhonghua tarafından 2022'de imzalanan ilk sipariş, daha önce inşa edilen 2 ve inşa edilecek 1 tankere ilave olarak 174.000 m3 kapasiteli dördüncü LNG tankeri için ayrıca bir seçenek sunuyor. Yeni tankerin uzunluğunun 295 metre olacağı ve 2024'ün ilk çeyreğinde teslim edilmesi beklendiği belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim