"Çılgın Türkler"  Korsanlarla Savaştı 

Kaptanhaber.Com adlı web sitesinde yer alan habere göre, Türk armatöre ait Kaptanı ve mürettebatı Türk olan “Samanyolu” adlı şilep; Aden körfezinde uğradığı korsan saldırısını geminin can filikalarında bulunan işaret fişekleriyle hazırladıkları molotof kokteyli ile püskürttü.

Beren Denizcilik tarafından işletilen Kaptan Kadir Eren idaresindeki Hollanda Antilleri bayraklı tamamı Türk personel Samanyolu adlı gemiye geçtiğimiz Cuma günü öğlen saatlerinde Somali'li korsanlarca saldırı düzenlenmek istendi.

Saat 11:20 sıralarında gemisinin korsan botu tarafından takibe alındığını fark eden gemi kaptanı Kadir Eren, bir yandan korsan botundan kaçmak ve vakit kazanmak için kaçış rotası uygularken; bir yandan da   VHF Kanal 16'dan civarda olması muhtemel askeri gemilerle temas kurmaya çalıştı.

Molotof kokteyli ile korsan botunu batırdılar

Bu esnada içerisinde 5 korsan olduğu görülen korsan botu gemiye yaklaşmıştı. Gemiye durması için uyarı ateşi yapıldı. Gemiden korsanlara molotof kokteyli ile karşılık verildi. Gemiden atılan paraşüt fişeği molotof kokteyllerinden bir tanesi korsanların botuna isabet etti ve botta yangın çıktı.

Bu esnada çevredeki askeri gemilerden birinden havalandırılan helikopter geminin imdadına yetişti.

Helikopter gemiye yola devam etmesi talimatını vererek korsanları ateş altında tuttu. Bu esnada bot yangın etkisiyle infilak etti. Denizdeki 5 korsan helikopter tarafından teslim alındı.

Kaptanın verdiği bilgilere göre gemi mürettebatının durumu iyi. Gemi; Birleşik Arap Emirlikleri'ne doğru yoluna devam ediyor.

Editör: TE Bilişim