CHP'DEN, ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURU

CHP, 5310 sayılı "Denizcilik Müsteşarlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" un bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu, başvuru dilekçesini Anayasa Mahkemesi Genel Sekreterliğine verdi.

Baloğlu, daha sonra yaptığı açıklamada, 15 Mart 2005 tarihli bu kanunda gemi adamlarının eğitimine ilişkin hususların düzenlendiğini anımsattı.

Baloğlu, yapılan düzenlemeyle yükseköğretim kurumlarında verilenler de dahil Matadorbet olmak üzere, her düzeydeki belge ve yeterliliğe yönelik denizcilik eğitiminin, özel ve tüzel kişilerce açılan özel Öğretim kurumlarınca verilmesine olanak sağlandığını söyledi.

Yükseköğretimin, özel yapısal nitelikte Öğretim kurumları tarafından verilmesi gerektiğini dile getiren Baloğlu, bu nitelide olmayan eğitim kurumlarının, yükseköğretim düzeyinde yeterliğe yönelik eğitim vermesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtti.

Baloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Yine 5310 sayılı kanun ile yükseköğretim düzeyindeki yeterliğe yönelik eğitim veren özel öğretim kurumlarının eğitim programlan, Milli Eğitim Bakanlığının onayına ve Deniz Eğitimi Denetleme Kurulunun denetimine tabi tutulmuştur. Bu düzenlemeler de Anayasa'ya açıkça aykırı düşmektedir, Bu düzenlemeleri içeren ve Anayasanın birden çok hükmüne aykırılık oluşturan kuralların, iptali ve yürürlüklerinin durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyoruz."

(Kaynak: HÜRSES Gazetesi)

Editör: TE Bilişim