Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısına düşen Resulayn kasabasında Özgür Suriye ordusu ile Esed güçleri arasında çatışmalar devam ediyor. Suriye savaş uçaklarınca atılan bir bomba Türk askeri birliğin bulunduğu yerin 200 metre ilerisine düştü. Bombanın düştüğü bölgeye yakın olan ev ve işlerlerinin camları kırıldı. Bombanın düştüğü bölgeden dumanlar yükseldi. Bombanın düştüğü yerde 7 Suriyelinin öldüğü öğrenildi. Ceylanpınar ilçesinde okullar 2 günlüğüne tekrar tatil edildi. Halk büyük panik yaşadı.

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Rasulayn bölgesinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Seken şarapnel parçaları, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine kadar ulaştı. Esed güçleri tarafından atılan bir top mermisi, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne ait araziye düştü. Resulayn kasabası üzerinde askeri bir helikopter keşif uçuşu yaptı. Daha sonra da savaş uçakları Türkiye sınırına yakın bölgeye bomba yağdırdı. Sınırdaki askeri birlikler alarm durumu geçti.

7 SURİYELİ ÖLDÜ, 1'İ ASKER 3 TÜRK YARALANDI

Resulayn'da meydana gelen patlamada 1'i asker 3 Türk vatandaşı yaralandı. Patlama sonrası Suriye'den sınırı geçerek getirilen 29 kişiden 7'sinin öldüğü öğrenilirken, aralarında çoğu ağır yaralı 22 Suriyeli ise ilk müdahalelerinin ardından Şanlıurfa ve Mardin'deki hastanelere sevk edildi. Patlamada yaralanan askerin sınır hattında nöbet tuttuğu ve diğer 2 sivil vatandaş gibi hafif yaralı olduğu bildirildi.

Patlama sonrası ilçedeki birçok ev ve işyerinin camları da kırıldı. Patlamanın şiddeti ile Ceylanpınar'daki birçok yere şarapnel parçaları isabet etti. Korkuya yol açan patlama sonrası camları kırılan işyerlerinin kepenkleri kapatıldı. 

Resulayn'da zaman zaman silah sesleri devam ederken, güvenlik güçleri sınır hattında yoğun güvenlik önlemini sürdürüyor.

Ceylanpınar Belediye Başkanı: Suriye jetleri kendi taraflarındaki bir yerleşim yerini bombaladı

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Rasulayn bölgesinde şiddetli bir patlama oldu.

Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, görgü tanıklarının ifadelerine göre, Suriye jetlerinin sınırdaki bazı yerleşim merkezlerini bombaladığını söyledi.

Kendisinin de çok şiddetli bir patlama sesi duyduğunu ve patlamanın etkisiyle Ceylanpınar'da da bazı ev, iş yeri ve kamu binalarının camlarının kırıldığı ifade eden Arslan şunları söyledi:

'Görgü tanıklarının anlattığına göre Suriye jetleri kendi taraflarındaki bir yerleşim yerini bombaladı. Büyük bir patlama oldu. Suriye tarafında 50 civarında ölü olduğu söyleniyor. Hem Suriye tarafında hem de patlamanın etkisiyle kırılan camlar nedeniyle Ceylanpınar'da yaralananlar var. Şarapnel parçaları sınırdaki TMO binasına da isabet etti. Ambulanslar sürekli yaralı taşıyor. Her tarafta şarapnel parçaları var. Ceylanpınar çarşı merkezinde camlar kırık.'

Belediye Başkanı İsmail Arslan, Suriye jetinin bombardımanın ardından sınır ihlali yaptığını da iddia etti.

İlçede büyük bir telaş hali olduğunu ve herkesin hastanelere koştuğunu aktaran Arslan, belediye hoparlörlerinden sürekli anons yaparak, insanları sınır hattından uzaklaşmaları konusunda uyardıklarını kaydetti. 
Editör: TE Bilişim