Cey'den Samsunport'a 40 milyonluk yatırım

TCDD Samsun Limanı'nı 36 yıllığına kiralayan Cey Group, 40 milyon liralık yatırım yaptı. Yükleme kapasitesi ise 3.5 milyondan 11 milyon tona çıkarıldı.
 
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Samsun Limanı'nı 2008'de Özelleştirme İdaresi'nden 125 milyon dolara kiralayan Ceynak, alt ve üst yapı yatırımlarına 40 milyon lira harcadı. Cey Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, limanın artık Samsunport ismiyle hizmet verdiğini açıkladı. Avcı, "Burayı yepyeni bir liman haline getirdik. Bize göre Samsun artık liman özelleştirmesinde diğer projelere de örnek olacak hale geldi" dedi.

KAPASİTE 11 MİLYON TONA ÇIKTI
 
Avcı, Samsunport'u devraldıklarında yılda 3.5 milyon ton olan yükleme boşaltma ve elleçleme kapasitesini 11 milyon tona yükselttiklerini açıkladı. Avcı, "Henüz kapasitenin önemli bir kısmını kullanamıyoruz ama gemi trafiği cazip hale geldikçe Samsunport bir çekim merkezi olacak" diye konuştu.

2014'TE HALKA AÇILACAK
 
Avcı, Ceynak'ı halka açmaya hazırlandıklarını da söyledi. CEY GYO'yu kurarak, 2014'te harekete geçeceklerini belirten Avcı, şöyle konuştu: "Samsunport'ta kazandığımız deneyimi demiryolları ve diğer limanlarda kullanabiliriz. Bu iki alandaki özelleştirmeleri takip ediyoruz. Limanda Tekirdağ, İzmir ve Derince'yi yakın markaja aldık." 
Editör: TE Bilişim